Getest: Indiaanse tipitent op het Friese platteland

Luxe kamperen bij Kampari

Tussen Joure en Lemmer ligt een van mijn favoriete Friese vakantieadressen: Kampari. Aan een doodlopende weg, midden tussen de weilanden, hebben Willem en Wendy een heerlijke vakantieplek gecreëerd met verschillende toffe glamping accommodaties en één XL kampeerplek. Vorig jaar logeerde ik een nachtje in de Marrakesh, een sfeervolle accommodatie in 1001-nacht stijl, en dit jaar was ik terug om luxe te kamperen in de Indiaanse tipitent Kiowa.

5-persoons tipitent Kiowa met buitenkeuken en privé badkamer

Buiten het hoogseizoen ben je met je eigen kampeermiddel welkom op de XL kampeerplek, maar in de maanden juli en augustus is deze plek bestemd voor de accommodatie ‘Kiowa’: een sfeervolle Indiaanse tipitent met plek voor 5 personen (2 volwassenen + 3 kinderen). De tent bestaat uit twee slaapgedeeltes en een gezellige lounge met kussens, dekentjes, schapenvachtjes, tijdschriften en een kacheltje. Tegenover de tent heb je een eigen overdekte buitenkeuken, uitgerust met onder andere een fornuis, koelkast, kookgerei, servies en een eettafel. Om het feest compleet te maken heb je ook een (verwarmde) privé badkamer.

De tipitent is perfect voor wie wel graag dicht bij het echte kampeergevoel blijft, maar geen eigen uitrusting heeft of deze liever een keer thuis laat. Wél het heerlijke gevoel van slapen onder tentdoek, maar geen gesjouw of gedoe met opzetten. Heerlijk!

Pizza-oven, hot tub en zeilen met schipper Willem

Kampari biedt allerlei extra’s om je vakantie nog leuker, relaxter of avontuurlijker te maken. Reserveer de hot tub voor een ontspannende avond onder de sterren, ga een dag zeilen met Willem of laat de pizza-oven bij je accommodatie neerzetten. Dat laatste deed ik en geloof mij: dit wil je! Niet alleen geniet je van misschien wel de lekkerste pizza die je ooit hebt gegeten, het is ook hartstikke gezellig en leuk om samen pizza’s te maken.

Hoe het werkt? Je geeft door wanneer je de pizza-oven wilt reserveren en hoeveel deegbollen je erbij wilt (1 deegbol = 1 pizza). De pizza-oven wordt bij je plek neergezet, inclusief het deeg, tomatensaus, de benodigde tools en een grote tafel om de pizza’s op te bereiden. Willem laat zien hoe alles werkt en daarna kun je zelf aan de slag. Eerst een goed vuurtje maken, daarna wachten tot de steen goed warm is, deeg rollen, pizza beleggen, de oven in, draaien, eruit halen, snijden… En klaar is je pizza! Als de oven goed warm is (duurt ongeveer een uur) bak je in 1 a 2 minuten een heerlijke pizza met krokante korst.

Safaritenten, gepimpte caravans, een pipowagen en tiny house

Behalve de toffe tipitent Kiowa heeft Kampari nog een aantal leuke accommodaties te huur, allemaal heerlijk luxe met privé sanitair. Op het achterste veld staan vijf safaritenten, elk met een eigen thema en geschikt voor 2-7 personen. Helemaal achteraan op het veld staat My Romantic Retreat; een romantische 2-persoons pipowagen met een gezellige overdekte buitenruimte. Naast tipitent Kiowa staat de Marrakesh, een accommodatie die bestaat uit twee gepimpte caravans, en op het eerste veld kun je overnachten in de nieuwste aanwinst van Willem en Wendy: het Praathuis van Bor de Wolf, een knus 4-persoons tiny house. Zoveel keuze bij Kampari! Wat is jouw favoriete accommodatie?