Deel 2: ideale kleding voor de (natte) camping
Deze survivalgids is voor de ik-kom-er-niet-onderuit kampeerders. De noodlottige medemens die veel liever aan het zwembad van een warm oord was gaan liggen, maar zich nu op een nat, herfstig kampeerterrein bevindt. Voor de kampeerdummies die verlangend naar de caravan aan de overkant van het veldje staren, met een paar onduidelijke tentstokken in hun handen. Voor hen allemaal hebben we één boodschap: geef de moed niet op, hulp is onderweg. Vandaag deel 3.
Natuurlijk, het liefst kom je elke ochtend je bed uitrollen alsof je net onder handen bent genomen door een topstylist, maar of dat nou zo praktisch is… Die hakken zakken gegarandeerd weg in het drassige gras (zeker in deze tijd van het jaar). Betekent niet dat je direct aan de afritsbroek moet. Hier wat tips voor de gulden middenweg.
Tip 1: Laat je niet misleiden
Geloof nooit, maar dan ook nooit dat het echt het hele weekend of de hele week stralend weer is. Als er 20% kans op regen is, zullen ze alle twintig bij jou vallen. Dat is geen doemdenken, dat is ervaring. Andersom geldt hetzelfde. Ik heb wel eens m’n tas gepakt voor een week in de kou en de regen, sloeg halverwege het weer om en werd het 27 graden. Best warm als je geen enkele korte broek hebt ingepakt. Dus pak voor beide weertypes! En… nee, je trekt niet net als thuis elke dag iets anders aan. Twee broeken voor een week weg is meer dan genoeg.
Tip 2: Snel droog
Niets fijners dan snel drogende kleding. Ben je natgeregend of heb je net een wasje gedaan? Prima, als het dan de volgende dag in elk geval weer droog is. Onmogelijk? Niet als je de juiste kleding uitzoekt. Veel sportkleding is gemaakt van materiaal dat snel droogt. Ideaal voor op de camping. Daarnaast zit het lekker en staat die sportieve look je prima!
Tip 3: Comfortabel onder de douche
Heb je er ook zo’n hekel aan om de haren van je voorganger langs je tenen richting doucheputje te voelen gaan? Brrrr… nachtmerrie materiaal. Stop dus altijd een paar doucheslippers in je tas. Dan weet je zeker dat je voeten schoner onder de douche vandaan komen dan dat ze erin gingen. En jij staat niet te gruwelen tijdens jouw zes-minuten-warm-water-sessie.
Tip 4: Rubberlaarzen en wandelschoenen
Echt, je wilt je toffe gympen, glanzende leren schoenen of stoere enkellaarsjes niet op de modder-proef stellen. Wie in de herfst gaat kamperen (of in welk seizoen dan ook in Nederland), kan niet zonder regenlaarzen of stevige wandelschoenen. En dan hoef je heus niet meteen voor de groene kaplaars te kiezen. Er zijn tegenwoordig heel leuke te koop.
Tip 5: Goed met hoed
Wat het weer ook is, een mooie hoed of een stoere pet is altijd fijn. Bij zon behoedt hij je voor een roodverbrande neus en bij regen houdt hij je gezicht droog. Ook heel fijn: niemand hoeft te zien dat je vandaag geen zin had om je haar te doen, of dat je haar vandaag geen zin had om te doen wat jij wilde. Win, win dus.
Tip 6: Laat je spijkerbroek thuis
Ik ben dol op spijkerbroeken. Maar op de camping… Eenmaal nat duurt het een eeuwigheid voordat ie weer droog is. Tenzij je jouw exemplaar in de droger durft te gooien. Dat betekent dus dagen op een droogrekje in de voortent. Constant klam. Nee, liever thuislaten.