Survivalgids deel 5: de essentials

Survivalgids voor niet-kampeerders die met de tent op pad gaan. Wij, echte kampeerliefhebbers helpen je graag op weg! Deel 5, de essentials.

Deel 5: de essentials

Deze survivalgids is voor de ik-kom-er-niet-onderuit kampeerders. De noodlottige medemens die veel liever aan het zwembad van een warm oord was gaan liggen, maar zich nu op een nat, herfstig kampeerterrein bevindt. Voor de kampeerdummies die verlangend naar de caravan aan de overkant van het veldje staren, met een paar onduidelijke tentstokken in hun handen. Voor hen allemaal hebben we één boodschap: geef de moed niet op, hulp is onderweg. Vandaag deel 5.
Dingen die je echt niet wilt vergeten. Waarvoor je dat extra shirt toch thuislaat, zodat dit mee kan. De onmisbare items in jouw tas. Dit zijn ze:

Tip 1: lucifers
Om de barbecue mee aan te steken, of het kampvuur. Om je kaarsjes mee in vuur en vlam te zetten, een ketel warm water te kunnen verwarmen… Lucifers zijn onmisbaar. Niet vergeten dus.

Tip 2: anti-mug
In elke vorm! Van vliegenmepper (het oldschool plastic sla-model) tot racket om elektrische schokken aan rondvliegend gespuis uit te delen. Van anti jeuk-spul tot voorkom-dat-je-wordt-gestoken roller (Deet!). Van citronellakaars tot blauwe insectenlamp… Eigenlijk is alles wat kan voorkomen dat je gek wordt van de jeuk meer dan welkom. Al moet je er een extra tas voor meenemen. Let wel: dit geldt voor de zomerkampeerders. Winterkampeerder kunnen dit met een gerust hart thuislaten.

Tip 3: de zaklamp
Om te voorkomen dat je ’s avonds over een boomwortel struikelt als je richting het toilet moet: de zaklamp. En batterijen.

Tip 4: de lantaarn
Met de zaklamp uit tip 3 kom je een heel eind. Maar als je in het donker iets wilt zoeken uit je tas bijvoorbeeld, dan is het wel zo fijn om je handen vrij te hebben. Een lantaarn die je kunt ophangen of neerzetten is dan ideaal. Ook prettig om bij te lezen.

Tip 5: vochtige doekjes
Nee, het heeft niet hetzelfde effect als een warme douche. Maar in geval van nood is een snelle opfrisbeurt met wat vochtige doekjes een weldaad.

Tip 6: marshmellows
Wat is een zorgvuldig aangestoken kampvuur waard als je geen marshmellows aan een stokje erboven kunt hangen? Onmisbaar dus.

Kampvuurtje met een stokje marshmallows erboven