Tip: 5x stressvrij kamperen

Wat is nu nog beter dan kamperen? Stressvrij kamperen! Om je op weg te helpen delen wij graag een aantal kampeertips met je, voor een ontspannen vakantie.

Stressvrij kamperen. Hoe dan?

Wat is er nog beter dan kamperen? Stressvrij kamperen! Aangezien een vakantie met je tent, caravan of camper toch wel even wat anders is dan een hotel waar alles voor je klaar staat, is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Met de juiste bagage, mindset en een fijn gezelschap kan het niet fout gaan. Om je op weg te helpen delen wij graag een aantal tips met je.

Een hangmat onder de bomen op Camping 3Etangs

Handen uit de mouwen
Wanneer je gaat kamperen doe je andere dingen dan normaal. Praktische dingen die in het begin misschien nog niet zo goed lukken. Laat je niet uit het veld slaan en probeer om te denken. Krijg je je kampvuur niet aan het branden? Maak er in plaats van een frustratie een uitdaging van. Probeer verschillende manieren om vuur te maken en wie weet leer je nog nieuwe dingen. Maak een echte survivor van jezelf en je zult zien dat het hartstikke leuk is om praktisch bezig te zijn!

Maak een (inpak-)lijstje
Op internet zijn honderden inpaklijstjes te vinden met essentiële zaken voor een kampeervakantie. Maar, iedereen is anders en jij kent jezelf het beste. Steek één keer de tijd en moeite in een goede, persoonlijke inpaklijst en je zult hier in de toekomst veel profijt van hebben. Inpakken was nog nooit zo makkelijk!

Lees je in
Wanneer je net op plaats van bestemming bent, geniet je ongetwijfeld van de rust en vrijheid. Neem een paar dagen om je hoofd leeg te maken en wen aan het idee dat je écht vakantie hebt. Na een aantal dagen merk je dat je weer zin krijgt in een beetje meer dan alleen maar niks doen. Bedenk vooraf al vast wat leuke ideeën voor activiteiten en lees je in over de omgeving. Een mooie fietstocht, een dagje eropuit, vissen, die ene mooie wandeling…. En daarnaast, neem een goed boek mee, organiseer een gezellige spelletjesavond…

Comfortabel genieten
Kamperen klinkt voor sommige mensen als een back to basic vakantie maar niets is minder waar. Je kunt het zo luxe en comfortabel maken als je zelf wilt. Zorg dat je kampeeruitrusting bij je past. Neem eventueel je eigen kussen mee en een slaapzak die je ’s nachts lekker warm houdt. Vergeet die lekkere stoel voor overdag niet!

Een houten hot tub waar de spetters uit vliegen en een spelend kind er in, op Camping BuitenLand

Verwen jezelf met een hot tub of glamping accommodatie
Het steeds populairder worden van glamping is je vast niet ontgaan. Vind je het traditionele kamperen toch iets te primitief? Verwen jezelf met wat extra luxe; je hebt het verdiend! Voeg net dat beetje extra toe aan je eigen tent of caravan. BIj sommige campings kun je een hangmat reserveren bij je kampeerplek, een avond in een hot tub boeken of een picknicktafel laten klaarzetten. Of, boek een mooie glamping accommodatie die van alle gemakken voorzien is!

Inspiratie nodig? Neem eens een kijkje tussen het op Bijzondere Camping!