In gesprek met: Camping Lazy

In 2010 ruilden Arnold en Bernadette hun leven in Nederland in voor een leven in Slowakije. Wij gingen in gesprek met deze trotse eigenaren van Camping Lazy.

Boerderijcamping in Slowakije

Arnold en Bernadette hebben hun leven in Nederland ingeruild voor een leven op het Slowaakse platteland. Sinds 2010 zijn zij de trotse eigenaren van Farm & Camping Lazy. Een paradijs voor natuurliefhebbers en de uitgelezen plek voor een vakantie met kinderen. Benieuwd naar het verhaal achter deze camping? Wij gingen in gesprek!

Een wit geitje op een wijnvat op een kampeerveld

Hebben jullie altijd al de droom gehad om ooit campingeigenaar te zijn?
“We zijn dol op avontuur, het buitenleven én we zijn echte ‘mensen-mensen’. Het runnen van een boerderijcamping in een nog behoorlijk onontgonnen land past daarom heel goed bij ons.”

Kampeerden jullie vroeger zelf vaak?
“Met mijn ouders ging ik (Bernadette) elke zomer kamperen, maar we stonden altijd op echte trekkers-campings zodat we allerlei culturele bezienswaardigheden konden bezoeken. Veel vriendinnen gingen met hun ouders drie weken naar een gezinscamping en ik was dan regelmatig jaloers op hun verhalen over campingvriendjes en dagen lang spelen.”

Grasveld met schapen en een vuurtje met een kookpot erboven

Wat is de reden dat jullie voor Slowakije hebben gekozen?
“We wilden graag wonen op een mooie afgelegen en ongerepte plek; deze bleek in Slowakije te liggen. En dan moet je dat gewoon doen!”

Wat vinden jullie zelf het allerleukste aan jullie camping?
“Het allerleukste vinden wij dat de kinderen bij ons op de camping helemaal vrij en blij kunnen zijn. Door de kleinschaligheid en de ligging van onze camping is het erg overzichtelijk. Kinderen zijn de hele dag bezig met onze dieren, hutten bouwen en lekker samen spelen in de boomgaard waar we trampolines en dergelijke hebben staan. Ouders komen zo dus ook tot rust! En natuurlijk zijn er ook veel leuke dingen die je samen als gezin kunt doen. Het maken van een kampvuur, het bos in, een uitstapje in de omgeving…”

Een wit paard met een meisje erop en een vrouw ernaast, wandelend over de camping

Wat zijn jullie dromen voor de toekomst van camping Lazy?
“Onze kracht zit in onze kleinschalige en persoonlijke aanpak, dat willen we zo houden. Elk jaar proberen we wat extra’s voor onze gasten te creëren, zoals vorig jaar een speelschuur en dit jaar familiebadkamers. Voor de komende tien jaar hebben we nog genoeg plannen!”

Wil je verder nog iets kwijt?
“Veel mensen denken niet zo snel aan Oost-Europa als vakantiebestemming. Slowakije is niet alleen veilig, je geniet hier ook van prachtige natuur en cultuur. Het is echt heel anders dan West-Europa! Dat geeft je vakantie een leuk avontuurlijk tintje. En voor sommige gezinnen niet geheel onbelangrijk; het is hier heel betaalbaar.”

Kampvuur en avondrood, mensen genieten bij het vuur