Tip: ga kamperen in Hongarije!

Wij kennen een land met mooie zwembaden, bossen en veel cultuur. Het is er echt goedkoop, je kunt er lekker eten en de zomers zijn er zonnig. Hongarije!

Een keertje iets anders: Hongarije!

Kamperen in Nederland is te gek. Als het weer mee zit. Dat kan, maar laten we eerlijk zijn, soms zit het tegen! Italië, Frankrijk en Spanje zijn geweldige vakantielanden mét mooi weer. Maar misschien wil je eens een keer iets anders? Een heel andere cultuur, die je tijdens je vakantie kunt gaan ontdekken. Wij kennen een land met mooie zwembaden, bossen en veel cultuur. Het is er echt goedkoop. Je kunt er lekker eten. En natuurlijk zijn de zomers zonnig. Hongarije!

Een collage met foto's van Dutch Hill met daarop de wijngaard, de yurt, een blokhut en het huis.

Nog niet overtuigd? Hierbij vier tips om jouw kampeervakantie in het land van paprika en poesta tot een succes te maken.

1. Waar ga je kamperen in Hongarije?
De campings in Hongarije liggen vooral rondom het Balatonmeer. Dit is het grootste meer van Midden-Europa. Prachtig azuurblauw water en omdat het ondiep is ook nog eens lekker warm. De perfecte plek om met je kinderen te zwemmen of in een bootje te varen, te waterfietsen of te surfen. Maar rondom Balatonmeer is een soort goedkoop Spanje ontstaan met kermisattracties, disco’s en camping naast camping. Moet je van houden. Ga je een klein stukje landinwaarts dan kom je bij Camping Dutch Hill, en daar vind je  ‘the best of both worlds’. Slechts 15 autominuten van het Balatonmeer midden in de natuur kamperen op een bijzonder gemoedelijke en kleinschalige camping.

Tenten ruim opgezet tussen de bomen. Kinderen rondom een kampvuur in de avond.

2. Eten in Hongarije
Eigenlijk verwacht jij hier natuurlijk een epistel over goulash maar daar schreven we eerder al een blogbericht over.  Goulash is lekker maar een échte insider tip om te eten is Langos, een hartige snack die je vaak op straat kan kopen in Hongarije. Een soort groot en plat gefrituurd hartig brood met het beleg van jouw keuze. Vaak is dat standaard knoflook en dan zure room en bijvoorbeeld kaas. Geloof ons; hier eet je je vingers bij op!

3. Zwemmen
In Hongarije zwem je natuurlijk allereerst in het Balatonmeer. Maar heb je wel eens genoten van een dagje zwemmen en ontspannen in een thermaalbad terwijl je kinderen van de glijbaan roetsjen? In de Hongaarse bodem zijn vele vulkanische warmwaterbronnen aanwezig. Daardoor komt in vrijwel geheel Hongarije thermaal water voor en thermaalbaden, die natuurlijk op een Hongaars prijsniveau zijn. Op nog geen vijf kilometer afstand van boven genoemde Camping Dutch Hill ligt een groot subtropisch zwemparadijs met binnen en buitenbaden, glijbanen, wildwaterbanen en een golfslagbad. Voor de volwassenen hebben ze hier ook heerlijke thermaalbaden en sauna’s. 

De skyline van Boedapest bij zonsondergang

4. City trip Boedapest
Op ongeveer twee uur van de camping vind je de populaire stad Boedapest. Eigenlijk te ver om even op en neer te rijden. Eén dag is sowieso te kort om deze mooie en kindvriendelijke stad te bezoeken. Dus boek je er het beste last minute een hotelletje, dankzij het grote aanbod is er voor elk budget en altijd wel wat te vinden. Met kinderen bezoek je de mooie oude dierentuin en ga je naar het leuke treinmuseum Vasúttörténeti Park. Vergeet het Margaret eiland midden in de Donau niet. Met een groot zwemparadijs, een geweldig muziekfontein en veel plekjes om te eten, te drinken en te spelen is dit park met en zonder kinderen een must.

Vind je het leuk om een meerlandenreis te maken? Combineer je bezoek aan Hongarije met een bezoek aan Camping Lazy in Slowakije

Kampeergasten maken een kampvuur op Farm Camp Lazy Slowakije