5 campings waar je kind gegarandeerd niet schoon blijft

Voor stoere moddermonsters & hun ouders

Wat is er leuker dan met je kampeervriendjes lekker buitenspelen? In bomen klimmen, hutten bouwen, insecten verzamelen en een smerige modderpoel maken van de zandbak. Je kunt ervan leren dat plezier maken met elkaar belangrijker (en leuker!) is dan het nieuwste computerspel. Spelen in de natuur is goed voor de creatieve ontwikkeling en weerstand. Modder, zand en takken zijn speelgoed met eindeloos veel mogelijkheden en je wordt er lekker vies van.

Speciaal voor alle viespeuken, moddermonsters en hun ouders selecteerden we vijf kindercampings waar vies worden kan én mag!

1. Camping Lolotte in Gelderland

Aan Camping Lolotte en de mogelijkheden om lekker buiten te spelen hoeven we hier eigenlijk geen woorden meer vuil te maken. Lolotte is dé moddercamping van Nederland. Geen hossende animatieteams of wildwaterparadijs, maar een camping voor boomklevers, nieuwsgierige avonturiers, onverschrokken padvinders (tot en met 10 jaar) en hun ouders. Van natuurbeleving, outdooractiviteiten tot gewoonweg vies worden. Kortom, een camping voor als je van buitenspelen houdt!

Een kind speelt met pan en soeplepel in de modder
(foto: No Cheese Please)

2. Netl de Wildste Tuin in Flevoland

Toen ik de expert op het gebied van bijzondere campings even peilde welke camping in ieder geval in dit lijstje moest staan antwoordde ze: “Leuk, leuk, leuk! Netl de Wildste Tuin heeft een modderglijbaan, dus die zou ik er ook zeker bij zetten :-)”. Bij deze! Zwemstrandjes, natuurspeeltuin, bamboejungle, obstakel training parcours en strandpaviljoen, je vindt het allemaal bij Netl de Wildste Tuin, 90 voetbalvelden groot.

Een moddervijver met spelende kinderen

3. Domaine du Merlet in Frankrijk

Kleinschalig, kindvriendelijk, groen en volop rust. Ontspannen én spelen op een schaduwrijk terrein met zwembad, speelvijver, beekje en natuurspeeltuin. Voor kinderen is het heuvelachtige terrein van Domaine du Merlet één grote snoepwinkel. In de natuurspeeltuin, bij de speelvijver, in het bos: overal kunnen ze spelen, vies worden en ontdekken.

4. Farm & Camping Lazy in Slowakije

Eerlijk is eerlijk, dit is een gevalletje van ‘wij van WC-eend bevelen WC-eend aan’. Wij van Camping Lazy zijn dol op buitenspelende kinderen. Als er een nieuw gezin met een paar potentiële viespeuken aankomt dan wijs ik altijd speciaal even op onze mega zandbak. “Sommige kinderen vinden het leuk om de zandbak in een enorme modderpoel om te turnen.” zeg ik dan met een serieuze blik. Vaak zie je de ouders dan schrikken en waarschijnlijk denken ‘ojee zo zijn die van ons ook’. Lachend volgt dan mijn mededeling dat ik dat een prima idee vind en dat daar de buitenkraan is en dat de gieters er al klaar voor staan.

5. Camping de Vledders in Drenthe

Camping de Vledders heeft een mooi zwemmeer met een zandstrand waar je geweldig zandkastelen, slotgrachten en modderpoelen kan creëren. Voor de jonge dierenliefhebbers zijn er pony’s waarop gereden kan worden en waarvan je natuurlijk lekker naar paard gaat ruiken. Ter geruststelling voor de ouders, de camping heeft zeer schoon sanitair zonder gedoe met muntjes. Een aanrader voor gezinnen met kinderen in de basisschool leeftijd die houden van het echte kamperen.

Recreatievijver met rubberen bootjes en een strandje


Dit artikel is geschreven door Bernadette Kuijpers van Camping Lazy:

‘Liefde voor alles wat leeft’ vat wel een beetje samen wat belangrijk voor Bernadette is. Na tien bijzondere jaren in Afrika heeft ze wat echt belangrijk was in een oude Landcruiser gepakt. Haar man, de twee honden, extra diesel en water en een eenvoudige kampeeruitrusting. Na een spannende reis dwars door de Sahara belandde ze in 2008 in Slowakije. Hier runt ze een kleine boerderij met een heerlijke camping. Lammetjes in het vroege voorjaar en elke zomer weer omringd door lieve grote en kleine mensen, dat is haar leven!