Doen: winterkamperen uitproberen

Trotseer de kou

Winterkamperen wordt steeds populairder en dat begrijpen wij maar al te goed. Droom je even mee? ‘s Morgens wakker worden op een (bijna) leeg kampeerveld, het landschap wit gekleurd onder een laagje rijp, op de achtergrond hoor je enkel de geluiden van de natuur en verder is het helemaal stil. Een stevige winterwandeling, opwarmen met warme chocolademelk, een kampvuur en ‘s avonds lekker op tijd je warme slaapzak inkruipen. 

Natuurkampeerterreinen geopend in de winter

Voor een winters kampeeravontuur in eigen land kun je onder andere terecht bij zo’n 22 Natuurkampeerterreinen. Kies voor het noorden van ons land en zet je tent op bij de Voscheheugte, een prachtig Natuurkampeerterrein tegenover natuurgebied Mantingerzand. Na een dag in de natuur is het hier heerlijk opwarmen in het gezellige eethuisje. Zoek je een plekje centraal in Nederland? Wees welkom bij Amstelkade, een Natuurkampeerterrein met theehuis in Utrecht. Iets verder naar het zuiden, in Noord-Brabant, ligt Natuurkampeerterrein Morgenrood.

Winterkamperen uitproberen

Weet je nog niet zo goed of kamperen in de winter iets voor jou is? Kom dan in het weekend van 13, 14 en 15 december 2019 naar Natuurkampeerterrein het Hallse Hull in Eerbeek, tussen de Veluwe en de uiterwaarden van de IJssel. Nivon organiseert een speciaal weekend om iedereen kennis te laten maken met winterkamperen. Er worden winterse maaltijden verzorgd en er is een knusse yurt met houtkachel om op te warmen. Verder mogen deelnemers zelf initiatief nemen voor activiteiten. Broodjes bakken boven het vuur, yoga in de frisse buitenlucht, een mooie wandeling… Voel je vrij om zelf ook iets leuks te organiseren. Extra fijn: vooraf ontvang je een inpaklijst en survivaltips om de kou te trotseren. Al met al is dit dé perfecte manier om kennis te maken met winterkamperen.

Wil jij winterkamperen uitproberen? De praktische informatie op een rijtje:
Wat? Nivon Winterkampeerweekend
Wanneer? 13 – 15 december 2019
Waar? Natuurkampeerterrein het Hallse Hull
Kosten? €15 voor Nivon leden, €25 voor niet-leden, kinderen t/m 5 jaar gratis

Smaak te pakken? Deze campings zijn het hele jaar open

Als je eenmaal de charme van winterkamperen hebt ontdekt is de kans groot dat je het liefste elk weekend op pad gaat! Zoek je nog een leuke kampeerplek? We hebben een overzicht van campings die het hele jaar geopend zijn.


Credits beeldmateriaal: Bas Wetter