5x Beestachtig goed kamperen!

Zijn de kinderen dol op dieren of wil je jouw stadskind leren wat buitenleven is? Kies dan voor een (boerderij)camping met dieren! Speciaal voor dierenliefhebbers en paardenmeisjes hebben wij de leukste plekken op een rijtje gezet.

Leuke (boerderij)campings met dieren

Ben jij dol op dieren? Of vind je ze een beetje griezelig maar je kinderen zijn er gek op? Kies dan voor een (boerderij)camping waar dieren te bewonderen, aaien en (eventueel) te verzorgen zijn! Speciaal voor dierenliefhebbers, paardenmeisjes én (stads)mensen die zich willen onderdompelen in het buitenleven hebben wij de leukste in binnen- en buitenland op een rijtje gezet;

1. d’Olde Kamp | Drenthe
Op d’Olde Kamp zijn er geiten, ezels, kippen en konijnen die tevreden rondscharrelen maar wel tweemaal per dag gevoerd willen worden. Alle hulp is welkom en Bert maakt er met de kinderen graag een feestje én uitdaging van: wie durft vandaag het ei onder kip Katrien weg te halen? Je kunt hier slapen in een plaggenhut, waarbij je vanaf de ontbijttafel door het glas naar de geitjes kijkt!

2. Camping Lazy | Slowakije
Het animatie team op Camping Lazy bestaat uit kippen, geiten, varkens en pony’s. In de zomer kan je elke dag met de pony’s Zorro, Iris en Pjotr knuffelen en ook op ze rijden. De geiten worden samen met de kinderen gemolken en aan het eind van je vakantie ontvang je er een mooi Melkdiploma.

Een wit geitje op een wijnvat op een kampeerveld

3. Landgoed Ottermeer | Noord-Brabant
Het kampeerterein van Landgoed Ottermeer is omringd met weides waarin paarden met veulentjes grazen. Alleen al mooi om naar te kijken maar in het hoogseizoen worden ook paarden activiteiten georganiseerd, voor ouders en kind. Er is ook de mogelijkheid tot privélessen Natuurlijk Paardrijden. Iets voor jou?

Twee paarden die door twee kinderen verzorgd worden.

4. Morvan Rustique | Frankrijk
Morvan Rustique is een heerlijk rustige plek en heeft een eigen kinderboerderij met kleine boerderijdieren. In de weides rondom grazen acht paarden van het ras Irish Cob, de knuffelezels Judith en Junon en de lieve Shetlandpony Puck. Één ochtend in de week kunnen de kinderen pony rijden en een rondje rijden op de tractor. Heerlijk buitenleven! Voor ervaren ruiters is er driemaal per week de kans om een onvergetelijke buitenrit te maken op één van de Tinkers. 

Kinderen aan het paardrijden in de wei

5. Moens Klint Camping | Denemarken
Géén boerderijcamping maar… Moens Klint Camping op het Deense eiland Møn is wél een camping voor iedereen die van het buitenleven houdt. Vlakbij de camping ligt het Møn Islændercenter waar zowel beginners als gevorderden op de rug van een IJslands paard een onvergetelijk mooie rit door de natuur kunnen maken.