Getest: Camping BuitenLand in Drenthe

Marleen kampeerde bij Camping BuitenLand in Drenthe. Met 28 graden was het bos, de zwemplas en het witbier bij de BuitenBar éxtra lekker. Wát een bijzonder relaxte plek!

Camping BuitenLand, wie heeft er nog niet van gehoord?! Seizoen twee is al in volle gang dus hop, ik (Marleen van den Elsen) in de meivakantie met camper en gezin op naar Drenthe om dit eindelijk zelf eens te gaan ervaren. Hoewel ik me voor kan stellen dat medeoprichtster Floortje Dessing als uithangbord mooi meegenomen is, is het toch echt de kampeerplek en het concept zelf dat zich bewijst. Al mijn (inmiddels hoge) verwachtingen zijn waargemaakt. Wát een bijzonder relaxte plek!

Tal van hangmatten in de bomen op Camping BuitenLand

Idyllische plek in Drenthe
Het was die ene week van de meivakantie. Je weet wel, die ene waarvan je hoopte dat je op de camping had gezeten, in plaats van die natte week ervoor… Wat een bof met het weer! Zo’n 10 minuten voor aankomst begon het al kriebelen. De typische boerderijen, het kanaal met bootjes, de smalle groene weg er naar toe… 10 punten voor de idyllische ligging! Voor we goed en wel gearriveerd waren voelden we ons er al thuis. Waar zít ‘m dat toch precies in?

Een kampvuurtje met vier jongens en een grote witte tipi

Bos, water & strand
Een relaxte ontvangst door gastvrouw Esther (die van receptie naar veld tuft op een hele vette bakbrommer) helpt zeker. En de plek is echt goud waard. Groot maar zo ruim en speels ingedeeld met verschillende kampeervelden omgeven door groen, dat je geen flauw benul hebt hoeveel andere gasten er eigenlijk zijn. Met als kers op de taart wat mij betreft het mooie bos waar je zo in loopt en de zwemplas pal naast de camping. Inclusief zandstrand! Onze naaktlopers van twee en vier konden hun lol op.

Een mix van rust, natuur en gezellige reuring
De BuitenBar is als het ware de huiskamer, ook wel het hart van de camping. Hier schuif je aan voor een goed bord eten of voor een vers getapt biertje op het terras tussen gelijkgestemden. Bij camping BuitenLand kom je niet alleen voor je rust maar bezwijk je gegarandeerd voor de perfecte mix van rustig buitenleven en gezellige reuring. Voor jong en oud. 

Een meisje en jongen voor een snoepkraam op de camping

Yoga, creatieve workshops & muziek
Op het bord bij de BuitenBar staat het programma voor de hele week. Dat varieert van een yogales of meditatie, tot bootcamp, scoutingles of een creatieve (kinder)workshop. En in de avond neem je voor de afwisseling een zit bij het gezamenlijke fikkie of er speelt toevallig net een muzikant. Wordt het toch nog laat. Niet iedere dag natuurlijk, want… we komen hier toch ook voor onze rust 😉

De serre van accommodatie de Wildernis op Camping BuitenLand

 

Bijzondere accommodaties te huur
Behalve de ‘gewone’ kampeervelden is daar ook het terrein van de Zelfbouwers. Handige creatievelingen die bijzondere bouwsels hebben gecreëerd op een jaarplaats, die ook te huur zijn voor ons; gewone stervelingen. Een genot om hier een rondje te lopen, laat staan om er te logeren… Het is teveel om hier te beschrijven maar de energie straalt er vanaf! Dat moet je echt eens zelf gaan bekijken.

 Een oude gele bus met als bestemming de Efteling, nu te reserveren als accommodatie op Camping BuitenLand

Interieur van De Wildernis, met een blauwe vloer, tafel met stoelen en een beige bank

De sfeer is eigenzinnig, hip & gemoedelijk
Ik ben er uit! Camping BuitenLand ademt gemoedelijkheid en voelt hierdoor gezond losjes. En dat is best knap met zoveel gasten. Het begint al met het zelf mogen uitzoeken van je kampeerplek. Het feit dat er ‘s avonds voor praktisch iedere tent kampvuurtjes branden zegt ook veel. Dat kan hier gewoon! Een plek als deze trekt automatisch fijne mensen aan met een voorliefde voor stijlvol kamperen en is qua sfeer eigenzinnig en nonchalant hip. En dan zonder dat je het gevoel krijgt dat je als niet zo’n hippert je best moet doen om erbij te horen. Leven en laten leven, dat. 

Conclusie; gaat dat zien!
Hoe heeft deze plek toch drie jaar leeg kunnen staan?! Geweldig dat er nieuw campingleven in geblazen is, hulde aan de creatieve ondernemers en zelfbouwers voor wat er tot nu toe staat. Alles is nog zo vers, en het is al helemaal raak als je het mij vraagt. Ik ben heel benieuwd hoe BuitenLand zich de komende jaren gaat ontwikkelen, het begin is in ieder geval meer dan goed gemaakt dus gaat dat zien!