Meedoen aan Ik Vertrek…

Ik Vertrek: het welbekende programma over mensen die emigreren naar het buitenland. Wim-Martijn en Elsemarijn vertrokken naar Italië en… werden gefilmd! Lees hier wat er allemaal op ze afkwam…

Wim-Martijn en Elsemarijn van Camping Sempreverde vertellen

Ik Vertrek; het welbekende programma over mensen die emigreren naar het buitenland. Waarin je hen kunt volgen in alle tegenslagen, problemen met de aannemer, de taal of omdat het geld op is. Hoofdschuddend op de bank om zoveel domme keuzes. Maar ook zoveel mooie verhalen en geslaagde ondernemingen. Heerlijke TV! In 2016  zijn wij, Wim-Martijn en Elsemarijn, geëmigreerd naar Italië en afgelopen november was ons avontuur te zien bij Ik Vertrek. Bijzondere Camping vroeg ons om onze ervaringen te delen.

Het leek ons super gaaf om mee te doen. Het is al jaren ons favoriete programma, het is natuurlijk geweldige promotie als je een mooi resultaat weet neer te zetten en we hebben een prachtige film van de eerste periode in ons leven. Dus voor ons was de keuze snel gemaakt. Eerst moesten we door de selectie procedure heen, zowel telefonisch, via de mail en in een gesprek werd gekeken of ons verhaal interessant is voor het programma. En ja, met 3 kleine kinderen emigreren naar een land waar je net 2 keer bent geweest om een camping om te bouwen op een stuk grasland klonk natuurlijk als muziek in de oren voor de programmamakers.

Die camera went heel snel…
Vervolgens werden er 2 draaidagen afgesproken in Nederland. Deze dagen werden volgepland met allerlei activiteiten en waren behoorlijk intensief. Afscheid op het werk, op school, de verhuiswagen inpakken, naar mijn oma en een afscheidsfeest. De eerste uren is het even wennen om constant een microfoontje bij je te hebben en bij alles te worden gevolgd door de camera maar al snel merk je het niet meer! Ook door de gezellige redactrice en cameraman die erbij zijn.

Een cameraman van Ik Vertrek filmt het openingsfeest van Camping Sempreverde

De volgende draaidagen waren in Italië. 3x is het team langs gekomen bij ons om te filmen. De eerste keer toen we aankwamen in Italië. Na 1,5 dag reizen met 3 kids kwamen we aan in ons nieuwe huurhuis en werden we opgewacht door de eigenaren, buren, makelaar en het team van Ik Vertrek. Verhuiswagen uitladen, het huis schoonmaken, bedden in elkaar zetten en natuurlijk 3 kids die helemaal van de leg waren. Ook deze dagen worden volgestopt met allerlei activiteiten zoals het beruchte bezoek bij de burgemeester en een afspraak met de buren.

De keer daarna was in april. We zaten volop in de bouwfase dus konden mooi laten zien waar we mee bezig waren en hoe hard we aan het werk waren en kwam ook de burgemeester langs om de vorderingen te bekijken. Tussendoor filmen we trouwens zelf ook heel veel met onze eigen Ik Vertrek camera. Veel dingen gebeuren natuurlijk als het team er niet bij is en de beroemde zin: ‘bij lekkage eerst filmen daarna pas dweilen’ konden we ook zeker in praktijk brengen.

De laatste keer filmen was in juli. Na keihard werken waren we klaar om onze gasten te ontvangen en het grote openingsfeest te vieren! Natuurlijk was onze burgemeester weer van de partij om de camping officieel te openen. Wat was dat een gaaf moment en zo mooi om dat op beeld vast gelegd te hebben!

Het moment van de waarheid: de uitzending!
Daarna was het wachten op de uitzending. Begin november was het zover. Wat was het spannend! Bewust hebben we met z’n tweeën gekeken, zonder andere mensen erbij. En daarna nog een keer. We genoten enorm van de uitzending en er kwamen zo ontzettend veel reacties! Onze website explodeerde en de mails stroomden binnen. Zoveel lieve en enthousiaste reacties en heel veel boekingen. Ook social media ging los. Vooral Twitter. Gelukkig waren we enigszins voorbereid op de stroom van negativiteit die over ons heen kwam. Over de Bitch, de natte tosti en de onopgevoede stuiterballen. En toch deed het ons wel wat, al konden we er ook snel weer om lachen. Gelukkig waren het de vele positieve reacties en complimenten die de boventoon voerden.

Stijlvolle safaritent in Italië 

Hoe we er nu op terug kijken?
We vinden de uitzending super leuk geworden! Ja natuurlijk is er geknipt en geplakt om soms een bepaald beeld neer te zetten, ja natuurlijk klopt niet alles zoals in de aflevering te zien is en ja natuurlijk missen we sommige stukjes die wel zijn gefilmd maar niet in de aflevering terecht zijn gekomen, bijvoorbeeld van onze enorm goede samenwerking tijdens de bouw. Maar kijkend naar onze redenen om mee te doen mogen we super blij en tevreden zijn. Het was de beste promotie, met ruim 2 miljoen kijkers en een volgeboekt hoogseizoen. En we hebben een prachtig document over ons eerste half jaar met heel dierbare beelden van bijvoorbeeld onze kinderen.  

Waterpret bij Camping Sempreverde in Le Marche, Italië

Misschien heb je onze aflevering ook wel gezien, hoofdschuddend vanaf de bank om de vele domme keuzes die we maakten. Maar we hopen ook dat je geïnspireerd bent, dat het echt mogelijk is om je hart te volgen en te gaan voor je eigen keuzes. En natuurlijk hopen we je een keer te mogen ontvangen als gast op onze prachtige Camping Sempreverde in de geweldig mooie streek Le Marche in Italië!