Kamperen in de kou – tips om warm te blijven!

Bernadette piekert er niet over om te gaan winterkamperen. Maar de nachten in de bergen kunnen zelfs in juli voor een frisse verrassing zorgen. Daarom vijf tips om je warm te houden tijdens kou op jouw kampeervakantie!

Zo blijft kamperen leuk

Ze bestaan echt, kampeerders die, uit eigen vrije wil, kamperen in de winter. Zo gek zal je mij nooit krijgen. Maar toch kan het gebeuren; kou op de camping. De nachten in de bergen kunnen zelfs in juli voor een frisse verrassing zorgen. Daarom hier vijf tips om je warm te houden tijdens verwachte of onverwachte kou op jouw kampeervakantie.

Twee vrouwen zitten bij een kampvuur en schenken een kop thee in uit een thermosfles

1. Stap warm in bed
Word stamgast bij de campingkroeg. Alcohol drinken werkt averechts dus zal je het moeten doen met de warme drankenafdeling op de kaart. Thee, soep, chocolademelk, allemaal goed voor de innerlijke mens. Geen kroeg op de camping? Stook je kampvuur lekker hoog op en maak je eigen brouwsel.

2. Yogamatjes, niet alleen voor yoga
Zorg voor een goede isolatie tussen jouw lichaam en de koude bodem. Yogamatjes voldoen uitstekend en zijn betaalbaar. Misschien word je er ook reuze zen van – je gaat er zeker beter bij slapen.

3. Zorg voor een warme slaapzak
Je hoeft niet het topmodel slaapzak van de kampeerwinkel te kopen, maar zorg er voor dat je slaapzak al warm is voordat je er in stapt. Met een kruik, of gewoon lege flessen gevuld met warm water. Rol daar je kleren voor morgen om heen en doe die ruim voor het slapen in je slaapzak.

4. Hou je voeten warm
Ik weet niet hoe dat bij jullie is maar als mijn voeten koud zijn, is de rest van mijn lijf verloren. Dus hou ze koste wat het kost warm. De beste investering tegen verkleumde nachten is een paar warme wollen- of fleecesokken, speciaal en alleen om mee te slapen.

5. Neem je lief mee
Wel zo gezellig op (kampeer)vakantie maar ook heel praktisch om warm te blijven; lichaamswarmte. Rits jullie slaapzakken aan elkaar en kruip dicht tegen je lief aan!

Heb jij nog meer tips tegen de kou, laat het ons dan weten!

Een emaille mok met de tekst The adventure begins, gevuld met sneeuw

Deze 5 tips zijn geschreven door Bernadette Kuijpers van Camping Lazy:

‘Liefde voor alles wat leeft’ vat wel een beetje samen wat belangrijk voor Bernadette is. Na tien bijzondere jaren in Afrika heeft ze wat echt belangrijk was in een oude Landcruiser gepakt. Haar man, de twee honden, extra diesel en water en een eenvoudige kampeeruitrusting. Na een spannende reis dwars door de Sahara belandde ze in 2008 in Slowakije. Hier runt ze een kleine boerderij met een heerlijke camping. Lammetjes in het vroege voorjaar en elke zomer weer omringd door lieve grote en kleine mensen, dat is haar leven!