Op de bonnefooi of reserveren?

Kamperen op de bonnefooi of vooraf reserveren? Heerlijk, geen planning. Maar die leukste campings zijn toch vol in de zomer? De voors en tegens op een rij.

Gewoon de auto inpakken en wegrijden, op zoek naar de zon, het buitenleven, gezelligheid, of … vul zelf maar in. En dat heerlijk op de bonnefooi. Wat een vrijheid! Op de bonnefooi betekent ‘op goed geluk, zonder van tevoren iets te regelen of af te spreken’, maar durf jij dat? Je moet er toch niet aan denken om na een lange reisdag geen plek te krijgen op die leuke kleine camping. Zeker niet met een paar kinderen in de auto. Of wel?

Een volkswagen busje in een korenveld, met twee kinderen op het dak

Wat kan je het beste doen; van te voren boeken of gewoon aanwaaien op de camping?

Op de bonnefooi

  • je kunt je bestemming uitzoeken op basis van het weerbericht
  • als de camping tegenvalt, reis je zo weer verder
  • geen gemaakte (reserverings)kosten

Reserveren

  • geen last minute keuzestress
  • (maanden) voorpret
  • plek gegarandeerd op die leuke kleine camping
     Hangmat voor een tent en een veld vol zonnebloemen

Mijn mening? Zonder reservering, met (kleine) kinderen, tijdens de zomervakantie; doe het niet! Wacht totdat ze niet meer met je mee willen en ga dan, buiten het hoogseizoen, lekker kamperen ‘op de bonnefooi’. Want de leuke kleine kindvriendelijke campings die ook zomers rust en ruimte bieden die zijn in juli en augustus echt vol gereserveerd. Anders zijn ze niet leuk, niet klein of bieden ze niet wat ze beloofden. Geloof mij maar, ik kan het weten!

En ook héél belangrijk, boek je favoriete camping al in december of januari. De grote reserveringsgolf is dan in volle gang en we willen jou (en je gezin) ook graag eens ontmoeten op onze boerderijcamping of op een van de andere Bijzondere Campings.

Deze 5 tips zijn geschreven door Bernadette Kuijpers van Camping Lazy:

‘Liefde voor alles wat leeft’ vat wel een beetje samen wat belangrijk voor Bernadette is. Na tien bijzondere jaren in Afrika heeft ze wat echt belangrijk was in een oude Landcruiser gepakt. Haar man, de twee honden, extra diesel en water en een eenvoudige kampeeruitrusting. Na een spannende reis dwars door de Sahara belandde ze in 2008 in Slowakije. Hier runt ze een kleine boerderij met een heerlijke camping. Lammetjes in het vroege voorjaar en elke zomer weer omringd door lieve grote en kleine mensen, dat is haar leven!