5x bijzondere kampeertrends voor 2021

Onze voorspellingen

Benieuwd naar dé bijzondere kampeertrends voor komend jaar? Samen met gastblogger Bernadette van Camping Lazy hebben we er vijf op een rijtje gezet.

1. Bijzondere campings
Het is voor ons misschien een inkoppertje maar ja het is echt waar: bijzondere campings zijn in! Kleinere campings, boerderijcampings, campings die een beetje ‘alternatief’ zijn… als het maar gezellig, uniek en misschien zelfs een tikkeltje avontuurlijk is. Anonieme massacampings en kamperen met een wc-rol onder je arm zijn definitief uit. Kamperen is (weer) een belevenis!

Kampeerbusje op het kampeerterrein van Netl de Wildste Tuin
Foto: Netl de Wildste Tuin

2. Zelfvoorzienend kamperen
Dé uitvinding van 2020 wordt dé trend van 2021. Van luxe campings met privé sanitair bij elke kampeerplek tot kamperen met je eigen solar douchezak en toiletemmer. Met deze laatste uitrusting is wildkamperen in dunbevolkte landen zoals Zweden ook een optie.

Caravans en campers met sanitair on board vlogen afgelopen jaar als warme broodjes over de toonbank en zullen we dus ook in 2021 veelvuldig tegenkomen op de camping.

3. Stoer kamperen
Als tegenhanger van de oogverblindende polyester kampeermiddelen is er ook een trend die niet zoekt naar groter en luxer, maar juist plezier beleeft aan eenvoudiger. Back-to-basic kamperen! Maar dan wel de stoere variant. Met een daktent of echt minimalistisch met een koepeltentje, dun slaapmatje en eenpits gasbrandertje.

Natuurlijk kookt een stoere kampeerder op open vuur en brengt zij (of hij) standaard zijn (of haar) driepoot met gietijzeren pannen mee.


Foto: Camping Lazy

4. Winterkamperen
Die stoere kampeerder beperkt zich niet tot de zomermaanden hoor, steeds meer Nederlanders ontdekken de charme van winterkamperen. Een heerlijk frisse wandeling, opwarmen bij een kampvuur en ’s avonds lekker vroeg je slaapzak inkruipen met een warme kruik. Steeds meer campings en Natuurkampeerterreinen zijn het hele jaar open en bieden diverse faciliteiten die kamperen in deze tijd van het jaar net iets comfortabeler maken.

Wie het toch niet ziet zetten om met temperaturen rond (of onder) het vriespunt de tent in te duiken, kiest voor een glamping accommodatie met verwarming. Of misschien zelfs wel met hot tub!

5. Bijzondere kampeermiddelen
Oude ambulances, brandweerwagens, schoolbussen… steeds meer kampeerders steken de handen uit de mouwen en bouwen een uniek vervoersmiddel om tot kampeermiddel. Ook de opgeknapte busjes, daktenten, boomtenten en andere bijzondere kampeermiddelen blijven we in 2021 in trek!


Foto: VAN HET PAD

Na al deze inspiratie zin om plannen te maken voor je volgende kampeervakantie? Stel alvast een lijstje samen met je favoriete bijzondere campings!