5x campings met fijne extra’s bij slecht weer

Een huiskamer met houtkachel, sauna of hot tub; bij deze campings is het extra fijn kamperen in de herfst of winter!

Kamperen kun je het jaar rond doen in elke provincie van ons land, maar ook deze herfst is het weer heel Holland nat. Hoe maak je er een fijne kampeervakantie van als het weer niet mee zit? Geloof het of niet; maar zelfs regen en storm hebben zo zijn charme als je knus in je kampeerbusje of caravan op vakantie bent. Een leuk bordspel, slechte wifi en goed gezelschap zijn dé basis ingrediënten voor een geslaagd herfstig of winters kampeerweekje! En de fijne extra’s die onderstaande campings bieden zijn zeker de kers op de taart.

1. Het knisperend haardvuur van Charme Camping Hartje Groen in Noord-Brabant

Uniek op deze groene natuurcamping is de huiskamer ’t Hart. Hier kun je bij wat frisser weer heerlijk een boek uit de uitgebreide bibliotheek lezen bij de open haard of een spelletje spelen uit de spelletjeskast. Echte avonturiers kunnen tijdens de koudere maanden koken op een kampvuur, wie iets minder avontuurlijk is aangelegd kan aanschuiven in de gezellige Boshut, waar je welkom bent voor een ontbijt, lunch of gezellige borrel.

Charme Camping Hartje Groen – Het hele jaar open

Restaurant de Boshut met veel mensen op het terras op Charme Camping Hartje Groen   

2. De warme kas van Natuurkampeerterrein Het bos roept! in Noord-Holland

In de kas van Het bos roept! tref je een compleet ingerichte keuken, lekkere zitplekken, een houtkachel, boeken én spelletjes. Ruim, hoog, breed en uitzicht naar alle kanten. Een perfecte plaats om elkaar te ontmoeten, te eten, eten te maken of een glas te heffen. Of om even in je eentje een boek te lezen terwijl buiten een stortbui plaatsvindt. En als de bui is overgewaaid, natuurlijk snel weer naar buiten voor een gezellig kampvuur.

Het Bos Roept! – Het hele jaar open

Een kas op een grasveld bij een natuurcamping in Noord-Holland   Tent en caravan naast een kas naast het bos op een natuurcamping in Noord-Holland

3. De mini-wellness van Ons Buiten in Zeeland

Toe aan een portie ontspanning? Met de wellness faciliteiten van deze camping kom je heerlijk tot rust. Alle ingrediënten om op te warmen na een winterse wandeling en geheel tot rust te komen zijn aanwezig. Een binnenzwembad (géén bommetje), sauna, huiskamer en een kampeerterrein zonder geluidsoverlast. Wat een rust! Na een paar dagen Ons Buiten ga je als herboren terug naar huis.

Ons Buiten – Het hele jaar open

   

4. De overdekte vuurplaats van Natuurkampeerterrein de Klashorst in Overijssel

Kamperen is vrijwel het hele jaar mogelijk op deze prachtige natuurcamping in het Vechtdal. Ook tussen & tijdens de herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie ben je van harte welkom. Het sanitair gebouw wordt verwarmd en de overdekte vuurplaats is open voor een gezellig momentje samen bij het houtvuur. Houd je van nog meer warmte? Stook dan de barrelsauna of een hot tub op!

Natuurkampeerterrein de Klashorst – Bijna het hele jaar open

Man en vrouw voor een caravan met een vuurtje in de avond   Man en vrouw bij een vuur op een besneeuwd natuurkampeerterrein in Overijssel

5. De gezellige kas huiskamer van Camping Luna de Rolke in Groningen

Met gezellige zitjes, een houtkachel en keuken is de Orangerie van Camping Luna de Rolke een zeer welkome toevoeging tijdens je herst- of winterkampeertrip.  De kas is gezellig ingericht en biedt genoeg ruimte om een spelletje te spelen, een warme chocomel te drinken of om jezelf een paar uurtjes terug te trekken met een goed boek. Een heerlijk plekje om op te warmen na een verfrissende wandeling door de omliggende natuur.

Camping Luna de Rolke – Het hele jaar open

 

Zin om op pad te gaan?

Ga kamperen en geniet van de sauna, het knisperend haardvuur, de warme kas, de overdekte vuurplaats en de hot tub van deze bijzondere campings! Kun je al deze fijne plekken van je lijstje afstrepen en ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier nog meer campings die het hele jaar open zijn.


Dit artikel is geschreven door Bernadette Kuijpers van Camping Lazy:

‘Liefde voor alles wat leeft’ vat wel een beetje samen wat belangrijk voor Bernadette is. Na tien bijzondere jaren in Afrika heeft ze wat echt belangrijk was in een oude Landcruiser gepakt. Haar man, de twee honden, extra diesel en water en een eenvoudige kampeeruitrusting. Na een spannende reis dwars door de Sahara belandde ze in 2008 in Slowakije. Hier runt ze een kleine boerderij met een heerlijke camping. Lammetjes in het vroege voorjaar en elke zomer weer omringd door lieve grote en kleine mensen, dat is haar leven!