9x campings waar je een vuurtje mag stoken bij je eigen kampeerplek

Knus & warm kamperen

Wat ons betreft gaat er niets gaat boven kamperen met een kampvuur. Voor iedereen die deze mening deelt, en voor de anderen die het nog niet zeker weten maar het graag eens willen ervaren, selecteren we de leukste campings waar een vuurtje stoken kan én mag. Bij sommige campings kun je een vuurschaal lenen of huren, bij andere is er een centrale kampvuurplaats. Wil je graag een vuurtje maken bij je eigen kampeerplek? Dat kan onder andere bij deze 9 campings:

1. Natuurkampeerterrein de Klashorst in Overijssel

In het Vechtdal in Overijssel ligt Natuurkampeerterrein de Klashorst, een prachtige camping met ruime en zeer mooi gelegen plekken. Je bent welkom met je eigen kampeermiddel of in een van de glamping accommodaties, waarvan een aantal super-de-luxe met hot tub! Vuurschalen en houtkachels voor bij je eigen kampeerplek zijn te huur, er is een overdekte vuurplaats en voor ultieme ontspanning kun je de sauna reserveren. De camping is het hele jaar open!

Blote voeten met man en kind op de achtergrond in het Vechtdal   Man maakt vuur met zijn zoon in Overijssel

2. Camping Stad en Land in Gelderland

In het hart van de Betuwe, tussen de fruitbomen, ligt Camping Stad en Land. Een heerlijke vakantieplek die in 2022 van eigenaar is gewisseld en sindsdien een echte bijzondere camping is. Met kampeerplekken, toffe accommodaties, een dorpsplein, speelstrandje en nog veel meer leuks. Voor wie graag op zijn eigen kampeerplek een fikkie stookt zijn er vuurkorven te huur. Marshmallows erbij en de avond kan niet meer stuk!

 

3. Landgoed Old Putten in Gelderland

Landgoed Old Putten is een mooie, ruime en rustige natuurcamping op de Veluwe, vlakbij het stadje Elburg. Het sanitair is eenvoudig maar prima, je kunt er een fiets huren om de omgeving te verkennen en er zijn houtkachels en vuurschalen te huur. Ook is er een gemeenschappelijke vuurplaats in het bos; alle ruimte dus om een gezellig vuurtje te maken.

Kasteel van landgoed Old Putten  

4. Oetdoor in Gelderland

Oetdoor, een Scandinavische camping in de Achterhoek, is een paradijs voor wie graag een vuurtje maakt. Op het kampeerveld staan vuurschalen (deze deel je met je kampeerburen), hout is verkrijgbaar en er zijn potten en pannen die je kunt gebruiken om op het vuur te koken. Ook zijn er prachtig ingerichte glampingtenten te huur en is er een wildernis-spa die je tijdens je verblijf kunt reserveren.

   Kopje met een plateau met eten erop en vuur op de achtergrond

5. Natuurkampeerterrein de Voscheheugte in Drenthe

Tegenover natuurgebied Mantingerzand ligt Natuurkampeerterrein de Voscheheugte, een prachtige camping met uitzicht op de weilanden, akkers en ondergaande zon. Het is een ruim opgezet terrein met oude bosschages, stukken ongemaaid gras en wilde bloemen. Je kunt hier ook winterkamperen, er is een gezellig eethuisje en er zijn verschillende glamping accommodaties te huur. Vuurschalen zijn te leen en hout is op de camping verkrijgbaar.

Een camper op een van de kampeervelden op het Natuurkampeerterrein  

6. Oosterbeeks Rijnoever in Gelderland

Aan de oever van de Nederrijn ligt Oosterbeeks Rijnoever, de kleinschalige camping van Pepijn en Marieke. Behalve kampeerplekken vind je hier ook een aantal toffe accommodaties en fijne extra’s als een gezellige Koffie Haven, strandjes, een jachthaven, trampoline én houtkachels om tot in de late uurtjes lekker buiten te zitten.

Boven aanzicht van een camping aan de rijn in Gelderland   Retrocaravan met houtkachel op een camping in Gelderland

7. Smûk Recreatie in Friesland

Smûk Recreatie is een bijzondere camping op het Friese platteland, vlak bij het Tjeukemeer. Je bent welkom met je eigen kampeermiddel, in een Smûk Bell Tent, het Smûk Huske (met hot tub!) of in een tenthuisje van het Boerenbed. Voor kampeerders is er een mobiele hot tub te huur, er is een dierenweide, je kunt een bootje huren, er zijn kano’s en je mag een vuurtje maken. Er is een gezellige kampvuurplek en voor een vuurtje bij je eigen kampeerplek zijn er vuurschalen.

 

8. Natuurkampeerterrein Amstelkade in Utrecht

In het Groene Hart van Nederland ligt zorgboerderij & Natuurkampeerterrein Amstelkade. Het is een heerlijk kleinschalig kampeerterrein waar naast kampeerplekken ook toffe pipowagens en een theehuis te vinden zijn. Je kunt er een bootje of fiets huren, er zijn hangmatten, een kampvuurplek én je mag een vuurtje maken bij je eigen kampeerplek. Een vuurkorf kun je lenen en zakken hout zijn te koop. Alles wat je nodig hebt voor een gezellig kampvuurtje!

Een camper op een kampeerplek in de provincie Utrecht   Het terras van Natuurkampeerterrein Amstelkade met parasol en bloemen

9. Camping Luna de Rolke in Groningen

Camping & zorgboerderij Camping Luna de Rolke is een kleinschalig kampeerparadijs op de grens van Groningen en Drenthe. Een creatieve vakantieplek met 25 kampeerplekken, pipowagens, een gezellige kas-woonkamer, pony’s en andere dieren, kampvuurplekken en vuurschalen die je kunt huren voor een vuurtje bij je eigen kampeerplek!

 

Kampvuurtips

En tot slot: onze kampvuur hacks om het kampvuur-kamperen tot een succes te maken:

  • Aanmaakblokjes zijn bijna onmisbaar voor het aanmaken van een barbecue en kunnen ook goed van pas komen bij een kampvuur. Het voorkomt gênante momenten en het uitroken van je kampeerburen.
  • Check van te voren even of er hout te koop is op de camping, anders wordt het lastig stoken.
  • Bedenk van te voren wat je met je kampvuur wilt doen. Lekker om heen zitten met een mok warme chocolademelk? Vergeet dan niet melk en cacao mee te nemen. Of een wijntje, biertje of borrel. Marshmallows zijn natuurlijk ook onmisbaar!
  • Misschien wil je ook boven je kampvuur koken. Er zijn volop kampvuurpannen en -potten te koop, maar voor de eerste keer voldoen een oude kookpot, grillrekje en een paar keien ook prima. Er zijn zelfs campings waar je het een en ander kunt lenen of huren.
  • Wat je vooral niet moet vergeten: neem een emmer mee. Zet deze gevuld met water in de buurt van je vuur. Mocht de vlam in de pan óf in iets anders slaan, dan ben je mij eeuwig dankbaar voor deze tip.

Meer inspiratie? Bekijk hier alle campings met kampvuur.