Nederland: 5x campings met kampvuurplaats

Waar ga jij vuurtje stoken?

Hoe heerlijk is het om de dag af te sluiten rond een kampvuur? Marshmallows of broodjes aan een stok, glaasje wijn, goede gesprekken… Het is een leuke manier om kennis te maken met je medekampeerders, een avontuur voor kinderen én perfect voor een romantisch avondje met z’n tweeën. Begin op tijd en kook je avondmaaltijd op het vuur of wacht tot het donker is en geniet van een relaxmoment onder de sterrenhemel. Bij veel bijzondere campings mag je een vuurtje stoken en sommige hebben zelfs een speciale kampvuurplaats. We zetten er vijf in eigen land voor je op een rijtje!

1. Bij Roozen op het Veld in Noord-Brabant

Bij Roozen op het Veld is een kindvriendelijke camping met 25 kampeerplekken en een 4-persoons Finse Kota. De camping ligt vlakbij het dorp Vorstenbosch, in een landelijke omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Kinderen vermaken zich met hutten bouwen, klimmen in bomen, spetteren in het opzetzwembadje, het terrein ontdekken en ’s avonds natuurlijk marshmallows roosteren bij het kampvuur. Het terrein is volledig omheind dus er kan veilig gespeeld worden!

Kampeerveld met fris groen gras en bomen eromheen

2. Noorderloo in Groningen

Camping Noorderloo ligt in het bos, vlakbij het Groningse dorp Vriescheloo. De drie jonge campingeigenaren hebben een duurzame manier van werken en timmeren hard aan de weg om hun droomcamping te realiseren. Op deze mooie plek in de natuur vind je onder andere een speeltuin, zwemvijver, speelbos, moestuin, lunchcafé en een kampvuurplaats. Je bent welkom met je eigen kampeermiddel of in een van de glamping accommodaties.

3. Landgoed de Hoevens in Noord-Brabant

Het eeuwenoude Landgoed de Hoevens biedt verschillende overnachtingsmogelijkheden. Liefhebbers van kamperen zijn welkom op het autovrije Natuurkampeerterrein, hier vind je behalve 40 kampeerplekken ook drie ingerichte huurtenten. De camping grenst aan het bos en is een buitenspeelparadijs voor kinderen. Met een natuurlijke zwemvijver, strandje, tokkelbaan, speeltuin, schommels en een vuurplaats hoeft niemand zich te vervelen. Op zoek naar een plek om tot rust te komen? Er is ruimte genoeg om in stilte te genieten van de natuur.

Veld met hoog gras en daar tussen tenten

4. Camping Vorrelveen in Drenthe

Vorrelveen is een kleinschalige en kindvriendelijk camping in hartje Drenthe. Met twee Nationale Parken op een kwartiertje rijden is het een heerlijke vakantieplek voor natuurliefhebbers. Maar ook voor een kampeervakantie met kinderen ben je aan het juiste adres: alle ruimte om buiten te spelen, een kabelbaan, speelfort met zandbak, trampoline, skelters… Ze vermaken zich uitstekend op de camping van John en Bianca. Er is een winkeltje, overdekte kampvuurplaats en op verzoek worden er verse pizza’s gebakken.

Een groot speelveld vol kinderen, met een speelfort, zandbak en trampoline

5. Buytenplaets Suydersee in Flevoland

Bij stadscamping Buytenplaets Suydersee in Lelystad mag je zelf een kampeerplaats uitzoeken. Kies een mooie plekje tussen de bomen, in de zon of ga wildkamperen in het naastgelegen bos. Of ga voor lekker luxe en boek een verblijf in de boomhut of een van de andere toffe glamping accommodaties. De camping heeft onder andere een dierenweide met alpaca’s, een centrale kampvuurplek en ontbijtservice. Ook fijn: als campinggast mag je gratis zwemmen bij het nabijgelegen zwembad. 

Nog meer inspiratie? Bekijk dan ook eens onze categorie campings met kampvuur.