Nederland: 5x campings met kampvuurplaats

Waar ga jij vuurtje stoken?

Hoe heerlijk is het om de dag af te sluiten rond een kampvuur? Marshmallows of broodjes aan een stok, glaasje wijn, goede gesprekken… Het is een leuke manier om kennis te maken met je medekampeerders, een avontuur voor kinderen én perfect voor een romantisch avondje met z’n tweeën. Begin op tijd en kook je avondmaaltijd op het vuur of wacht tot het donker is en geniet van een relaxmoment onder de sterrenhemel. Bij veel bijzondere campings mag je een vuurtje stoken en sommige hebben zelfs een speciale kampvuurplaats. We zetten er vijf in eigen land voor je op een rijtje!

1. Camping ‘Bij Ons’ in Gelderland

Op het gezellige kampeerterrein van Camping ‘Bij Ons’ in Groesbeek ben je welkom met je eigen kampeermiddel of in een van de glamping accommodaties. Van bootje tot jachthut, van tipi tot tiny house; dat wordt nog lastig kiezen! Kinderen kunnen spelen en spetteren in de beek, voor een hapje en drankje ben je welkom in de stubli, op vrijdag is het pizza-avond én regelmatig wordt er een kampvuur georganiseerd. Wat een gezelligheid!

Een pizzaparty op een terras bij Camping Bij Ons   Kampvuur op een camping in Groesbeek

2. Noorderloo in Groningen

Camping Noorderloo ligt in het bos, vlakbij het Groningse dorp Vriescheloo. De drie jonge campingeigenaren hebben een duurzame manier van werken en timmeren hard aan de weg om hun droomcamping te realiseren. Op deze mooie plek in de natuur vind je onder andere een speeltuin, zwemvijver, speelbos, moestuin en een kampvuurplaats. Je bent welkom met je eigen kampeermiddel of in een van de glamping accommodaties.

Gebouw met twee tafels en stoelen ervoor in een bos in Groningen   Zandstrand met zwemvijver en kinderen aan het zwemmen op Camping Noorderloo

3. Landgoed de Hoevens in Noord-Brabant

Het eeuwenoude Landgoed de Hoevens biedt verschillende overnachtingsmogelijkheden. Liefhebbers van kamperen zijn welkom op het autovrije Natuurkampeerterrein, hier vind je behalve 40 kampeerplekken ook drie ingerichte huurtenten. De camping grenst aan het bos en is een buitenspeelparadijs voor kinderen. Met een natuurlijke zwemvijver, strandje, tokkelbaan, speeltuin, schommels en een vuurplaats hoeft niemand zich te vervelen. Op zoek naar een plek om tot rust te komen? Er is ruimte genoeg om in stilte te genieten van de natuur.

Veld met hoog gras en daar tussen tenten   Kampvuurtje met een stokje marshmallows erboven

4. Leijland in Noord-Brabant

Leijland is een kindvriendelijke camping met 25 kampeerplekken, een 4-persoons veldhut en een ingerichte Bell tent. De camping ligt vlakbij het dorp Vorstenbosch, in een landelijke omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Kinderen vermaken zich met hutten bouwen, klimmen in bomen, spetteren in het opzetzwembadje, het terrein ontdekken en ‘s avonds natuurlijk marshmallows roosteren bij het kampvuur. Het terrein is volledig omheind dus er kan veilig gespeeld worden!

Een Mercedes camper met luifel op een kindvriendelijke camping in Noord-Brabant   Kampvuur met kinderen eromheen die marshmallows aan het bakken zijn

5. Buytenplaets Suydersee in Flevoland

Bij stadscamping Buytenplaets Suydersee in Lelystad mag je zelf een kampeerplaats uitzoeken. Kies een mooie plekje tussen de bomen, in de zon of ga wildkamperen in het naastgelegen bos. Of ga voor lekker luxe en boek een verblijf in de boomhut of een van de andere toffe glamping accommodaties. De camping heeft onder andere een dierenweide met alpaca’s, een centrale kampvuurplek en ontbijtservice. Ook fijn: als campinggast mag je gratis zwemmen bij het nabijgelegen zwembad. 

Boomhut met een man op het dek op Buytenplaets Suydersee  

Nog meer inspiratie? Bekijk dan ook eens onze categorie campings met kampvuur.