5x campings waar je een vuurtje mag stoken bij je eigen kampeerplek

Knus & warm kamperen

Als kampeerder en campingeigenaresse weet ik dat er niets gaat boven kamperen met een kampvuur. Voor iedereen die mijn mening deelt, en voor de anderen die het nog niet zeker weten maar het graag eens willen ervaren, selecteren we de leukste campings waar een vuurtje stoken kan én mag. Bij sommige campings kun je een vuurschaal lenen of huren, bij andere is er een centrale kampvuurplaats. Wil je graag een vuurtje maken bij je eigen kampeerplek? Dat kan onder andere bij deze 5 campings:

1. Natuurkampeerterrein de Klashorst in Overijssel

In het Vechtdal in Overijssel ligt Natuurkampeerterrein de Klashorst, een prachtige camping met ruime en zeer mooi gelegen plekken. Je bent welkom met je eigen kampeermiddel of in een van de glamping accommodaties, waarvan een aantal super-de-luxe met hot tub! Vuurschalen en houtkachels voor bij je eigen kampeerplek zijn te huur, er is een overdekte vuurplaats en voor ultieme ontspanning kun je de sauna reserveren. De camping is het hele jaar open!

2. Landgoed Old Putten in Gelderland

Landgoed Old Putten is een mooie, ruime en rustige natuurcamping op de Veluwe, vlakbij het stadje Elburg. Het sanitair is eenvoudig maar prima, je kunt er een fiets huren om de omgeving te verkennen en er zijn houtkachels en vuurschalen te huur. Ook is er een gemeenschappelijke vuurplaats in het bos; alle ruimte dus om een gezellig vuurtje te maken.

3. Oetdoor in de Achterhoek

Oetdoor, een Scandinavische camping in de Achterhoek, is een paradijs voor wie graag een vuurtje maakt. Op het kampeerveld staan vuurschalen (deze deel je met je kampeerburen), hout is verkrijgbaar en er zijn potten en pannen die je kunt gebruiken om op het vuur te koken. Ook zijn er prachtig ingerichte glampingtenten te huur en is er een wildernis-spa die je tijdens je verblijf kunt reserveren.

4. Natuurkampeerterrein de Voscheheugte in Drenthe

Tegenover natuurgebied Mantingerzand ligt Natuurkampeerterrein de Voscheheugte, een prachtige camping met uitzicht op de weilanden, akkers en ondergaande zon. Het is een ruim opgezet terrein met oude bosschages, stukken ongemaaid gras en wilde bloemen. Je kunt hier ook winterkamperen, er is een gezellig eethuisje en er zijn verschillende glamping accommodaties te huur. Vuurschalen zijn te leen en hout is op de camping verkrijgbaar.

5. Natuurcamping de Joxhorst in Overijssel

Natuurcamping de Joxhorst is een fijne eco-camping in Overijssel, tussen de IJssel en de Sallandse Heuvelrug. Op de groene camping geniet je van puur kamperen, gecombineerd met fijne extra’s als een gemeenschappelijke buitenkeuken, schuur met spelletjes, houtgestookte hot tub én vuurschalen om tot in de late uurtjes lekker buiten te zitten.

Kampvuurtips van Bernadette

Tot slot deel ik mijn absolute kampvuur hacks om het kampvuur-kamperen tot een succes te maken:

  • Aanmaakblokjes zijn bijna onmisbaar voor het aanmaken van een barbecue en kunnen ook goed van pas komen bij een kampvuur. Het voorkomt gênante momenten en het uitroken van je kampeerburen.
  • Check van te voren even of er hout te koop is op de camping, anders wordt het lastig stoken.
  • Bedenk van te voren wat je met je kampvuur wilt doen. Lekker om heen zitten met een mok warme chocolademelk? Vergeet dan niet melk en cacao mee te nemen. Of een wijntje, biertje of borrel. Marshmallows zijn natuurlijk ook onmisbaar!
  • Misschien wil je ook boven je kampvuur koken. Er zijn volop kampvuurpannen en -potten te koop, maar voor de eerste keer voldoen een oude kookpot, grillrekje en een paar keien ook prima. Er zijn zelfs campings waar je het een en ander kunt lenen of huren.
  • Wat je vooral niet moet vergeten: neem een emmer mee. Zet deze gevuld met water in de buurt van je vuur. Mocht de vlam in de pan óf in iets anders slaan, dan ben je mij eeuwig dankbaar voor deze tip.

Meer inspiratie? Bekijk hier alle campings met kampvuur.


Dit artikel is geschreven door Bernadette Kuijpers van Camping Lazy:

‘Liefde voor alles wat leeft’ vat wel een beetje samen wat belangrijk voor Bernadette is. Na tien bijzondere jaren in Afrika heeft ze wat echt belangrijk was in een oude Landcruiser gepakt. Haar man, de twee honden, extra diesel en water en een eenvoudige kampeeruitrusting. Na een spannende reis dwars door de Sahara belandde ze in 2008 in Slowakije. Hier runt ze een kleine boerderij met een heerlijke camping. Lammetjes in het vroege voorjaar en elke zomer weer omringd door lieve grote en kleine mensen, dat is haar leven!