5x campings waar je kind gegarandeerd vriendjes maakt

in Nederland & Frankrijk

Ben je al begonnen aan de zoektocht naar een fijne camping voor de zomervakantie? Of heb je misschien al geboekt? Met (kleine) kinderen is op tijd boeken absoluut aan te raden, want die hele leuke campings zitten snel vol. Maar dat zoeken – en vooral het kiezen – is soms best lastig, want wat is nu écht een leuke camping voor een vakantie met je gezin? Om het wat makkelijker te maken selecteerden wij 5 gezellige, kleinschalige campings waar je kind gegarandeerd vriendjes maakt.

1. Buitenplaats Drenthe

Een camping in, je raadt het al; Drenthe. Voor kinderen is Drenthe elke dag een feestje. Je hoeft maar met ze naar buiten te gaan en er is iets te beleven. Klim- en klauterbossen, zwembaden en zwemplassen, op bezoek bij een schaapsherder… Buitenplaats Drenthe is een ideale camping voor een vakantie met kinderen: slechts  25 plekken en een speeltuin in het midden van het veld waar je op uitkijkt vanuit je tent.

2. La Nozillière in Frankrijk

La Nozillière is een charmante familiecamping in de Limousin. De camping is kleinschalig (en dus overzichtelijk), er is veel ruimte en er heerst een fijne sfeer. Er is een klein zwembad, voldoende voor de nodige waterpret, en er zijn veel speelkameraadjes in de leeftijd van 0 tot 10 jaar. Ook fijn: je kunt aanschuiven bij de table d’hôte terwijl de kinderen van een kindermenu genieten. 

kleine kinderen aan twee picknicktafels in het gras.

3. Minicamping Hendriks Wijkje in Drenthe

Met 15 plekken, waarvan 5 met huuraccommodaties, is Hendriks Wijkje heerlijk kleinschalig. De 10 kampeerplekken voor je tent of caravan zijn ruim en vanaf elke plek is er zicht op de speeltuin. De auto’s mogen niet bij de kampeerplek (alleen laden en lossen), waardoor kinderen veilig kunnen spelen. De sfeer is gemoedelijk en er zijn leuke extra’s als een kinderboerderij, ponyrijden, broodjesservice, ijsjes en een gezamenlijke barbecue.

4. Op den Boender in Limburg

Op den Boender is een gezellige minicamping in Noord-Limburg met veel vermaak voor kinderen. De speeltuin met glijbaan, zandbak, speelhuisjes en trampoline zijn goed voor uren speelplezier. Kinderen mogen helpen met het voeren van de dieren en eitjes rapen in het kippenhok. Ook wordt er regelmatig een leuke, spontane activiteit georganiseerd. Een kampvuur met marshmallows, pizza-avond, waterpret op een warme zomerdag… Hier hoeft niemand zich te vervelen!

5. Camping L’Offrerie in Frankrijk

Met 48 plekken is Camping L’Offrerie niet heel groot en kunnen jonge kinderen zelfstandig naar de speeltuin en met hun vriendjes spelen. De camping ligt in de Dordogne, in een omgeving waar veel leuke dingen te doen zijn. Huur een kano of ga op avontuur in het klimbos dat op een half uur rijden van de camping ligt. Of blijf lekker ‘thuis’ en geniet van alles wat deze fijne camping te bieden heeft. Het zwembad en peuterbad zijn klein maar fijn en er is alleen wifi bij het terras, heerlijk rustig! Verder heeft de camping een kleine kinderboerderij, veel speelruimte, broodjesservice en een restaurant.

Meer inspiratie? Bekijk ook onze andere tips voor leuke kindercampings.


Dit artikel is geschreven door Bernadette Kuijpers van Camping Lazy:

‘Liefde voor alles wat leeft’ vat wel een beetje samen wat belangrijk voor Bernadette is. Na tien bijzondere jaren in Afrika heeft ze wat echt belangrijk was in een oude Landcruiser gepakt. Haar man, de twee honden, extra diesel en water en een eenvoudige kampeeruitrusting. Na een spannende reis dwars door de Sahara belandde ze in 2008 in Slowakije. Hier runt ze een kleine boerderij met een heerlijke camping. Lammetjes in het vroege voorjaar en elke zomer weer omringd door lieve grote en kleine mensen, dat is haar leven!