Italiaans (camping)recept: peperoni ripieni

Gevulde puntpaprika’s met rozemarijn

Als eigenaresse van minicamping Villa Bussola is Vanessa altijd druk bezig, maar zodra ze tijd heeft staat ze in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen. Vanessa heeft in het verleden al twee kookboekjes geschreven en nu ze ‘gedwongen’ tijd heeft, werkt ze aan een derde kookboek. En hoe leuk: een van de nieuwe recepten heeft ze als voorproefje met ons gedeeld!

Trek een lekker flesje wijn open, pak het recept van Vanessa erbij en waan je voor even in Italië. Of bewaar ‘m voor je volgende kampeervakantie; dit gerecht kun je namelijk ook bereiden op de barbecue.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 middelgrote puntpaprika’s, over de lengte gehalveerd
– extra vergine olijfolie
– 2 tenen knoflook
– zeezout
– 3 salsiccia worsten (verse boerenworst)
– 200 gram rundergehakt
– zwarte peper
– 5 eetlepels parmezaanse kaas (geraspt)
– 5 takjes rozemarijn

Kun je iets niet vinden in de supermarkt of is een van de ingrediënten uitverkocht? Maak je eigen variatie of vraag Vanessa om tips via Instagram.

Benodigdheden:
– een grote vuurvaste pan of vuurvaste schaal met deksel
– bakpapier (optioneel)
– kommetje
– rasp

Bereiding:
1.Leg een groot vel bakpapier op een grote vuurvaste pan of schaal en besprenkel met olijfolie. Het kan eventueel ook zonder bakpapier.
2. Maak de 8 halve puntpaprika’s schoon en leg ze op het bakpapier.
3. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden (of steek de barbecue aan en zorg dat de kooltjes goed heet worden).
4. Rasp de knoflook (of plet het en maak het fijn) en doe in een kommetje samen met het rundergehakt. Verwijder het velletje van de salsiccia worstjes en meng alles goed in de kom.
5. Doe wat zeezout in de paprika’s en verdeel vervolgens het vleesmengsel over de 8 paprika’s. Druk het goed aan.
6. Maal wat zwarte peper over de gevulde paprika’s en verdeel de geraspte parmezaanse kaas over de paprika’s.
7. Leg de takjes rozemarijn erbovenop en zet alles in de oven of op de hete kooltjes met een deksel erop (ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de paprika’s).
8. Na 15 minuten kijk je even hoe het gaat en mocht het aanbranden, dan kun je een paar lepels water of witte wijn toevoegen. Laat het daarna nog 10 minuten garen en haal bij de laatste 5 minuten de deksel eraf.

Serveertip:
Heerlijk – zowel warm als koud – bij rijst, gebakken aardappels of Italiaans brood en een groene salade.

NoWasteTip: 
De restjes kun je de volgende dag opbakken en als basis voor een heerlijke risotto gebruiken!

Buon appetito!


Dit recept is geschreven door Vanessa Bussola, eigenaresse van agriturismo Villa Bussola: 

Vanessa is Italiaanse en runt samen met haar Nederlandse gezin een minicamping in de Italiaanse regio Le Marche. Ze woont op een prachtige plek midden in de natuur omgeven door bergen, op loopafstand van een middeleeuws dorpje, vlakbij de blauwe Adriatische zee en met prachtige stadjes binnen handbereik. Koken is altijd haar passie geweest: simpel, (h)eerlijk en gezond zijn hierbij haar uitgangspunten.