Boekentip voor de herfst: de ANWB Bosgids

Maak van je wandeling een avontuur

Het bos is meer dan alleen bomen, veel meer zelfs! En hoe beter je om je heen kijkt, hoe meer je ziet. Bomen, dieren, planten, paddenstoelen… Het bos is een actief biosysteem met een grote diversiteit aan flora en fauna. Vaak maken we er een ontspannen wandeling om ons hoofd leeg te maken en tot rust te komen, maar doe het eens anders en neem de ANWB Bosgids mee. Ga op avontuur in de natuur en ontdek welke planten en dieren bij jou in de buurt leven.

De ANWB Bosgids

Het pakketje met de ANWB Bosgids viel met een harde plof op de mat. Het is best een flink boek, maar dat is ook niet gek want er staan maar liefst 550 soorten in. Al deze soorten zijn onderverdeeld in 17 verschillende categorieën, dit zijn de hoofdstukken van het boek. Elk hoofdstuk heeft een eigen kleur, handig ter oriëntatie. Naast de hoofdstukken voor de verschillende categorieën is er ook nog een inleidend hoofdstuk met informatie over het bos, de historie, de effecten van klimaatverandering en andere algemene feitjes.

Snelle herkenning

In het boek vind je een overzicht van bomen, planten, paddenstoelen en dieren die je in het bos tegen kunt komen. Voor elk soort worden de belangrijkste kenmerken beschreven. Om de teksten beter te begrijpen vind je achterin het boek een overzicht van de botanische vaktermen, uitgelegd aan de hand van tekeningen. Elke beschrijving wordt aangevuld met een foto van een typische vertegenwoordiger van het soort. Op een fotopagina staan meerdere soorten afgebeeld, waardoor je snel kunt scannen. Dit maakt het extra makkelijk om een soort te determineren.

Leer meer over de natuur

Heb je gevonden om welk soort het gaat en wil je er graag meer over weten, dan kun je de informatie over de leefwijze en het leefgebied lezen. Verder wordt naast de Nederlandse naam ook de wetenschappelijke naam vermeld en vind je verspreid door het boek pagina’s met extra feiten en weetjes. Ook handig: achterin de gids vind je twee registers: één met de wetenschappelijke namen en één met de Nederlandse namen.

Op avontuur met de Bosgids

De ANWB Bosgids wordt omschreven als een perfecte wandelpartner, en dat is het ook. Het is een handig boek waarmee je de meest voorkomende bomen, planten en dieren snel herkent. Veel andere gidsen bevatten alleen een bepaald soort, bijvoorbeeld paddenstoelen, maar in deze gids vind je een totaaloverzicht. Door de pagina’s handig in te delen blijft het toch een compact formaat die je makkelijk meeneemt. Maar verwacht geen jaszak model, daar is het boek net iets te zwaar voor.

Zin om het bos te ontdekken? Bestel hier jouw exemplaar van de ANWB Bosgids en ga op avontuur in de natuur. De mooiste paddenstoelen, knisperende bladeren onder je voeten, goudbruine en oranje bladeren aan de bomen… In de herfst is het extra fijn om in het bos te zijn!
 

Praktische informatie:
Titel: ANWB Bosgids
Auteur: Eva-Maria en Wolfgang Dreyer
ISBN: 9789021573182
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: € 30,-