Getest: kampvuur koekenpan

Koken op open vuur

Bij koken op een kampvuur denk ik aan stoofpotjes in de Dutch oven, marshmallows roosteren en broodjes bakken. Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Jaco en Martijn van The Windmill willen mensen inspireren om naar buiten te gaan en de charme van outdoor cooking te ontdekken. Hun oer-Hollandse gietijzeren pannen bieden eindeloze mogelijkheden voor koken op open vuur. Ga je voor pannenkoeken, tosti’s, pizza of toch een appeltaart?

Koken op een kampvuur

Goede gesprekken onder het genot van een hapje en een drankje; een kampvuur staat voor mij gelijk aan gezelligheid. Je bent lekker buiten en hebt echt even tijd voor elkaar. Koken op een kampvuur heb ik nog nooit gedaan, vaak blijft het bij de standaard marshmallows en broodjes op een stok. Tijd om daar eens verandering in te brengen en de kampvuur koekenpan van The Windmill te testen!

Kampvuur koekenpan

De kampvuur koekenpan heeft een doorsnee van 15 centimeter en een steel van 85 centimeter die je eraan schroeft. De pan is niet heel groot en zwaar en dus makkelijk boven het kampvuur te houden. Dankzij de lange steel hoef je niet te dicht bij het hete vuur te staan, dit maakt de pan ook erg geschikt om kinderen kennis te laten maken met koken op vuur.

Wij gebruikten het pannetje om pannenkoeken te bakken en dat ging perfect! Het is wel handig om een spatel mee te nemen voor het omdraaien, ‘gooien’ wordt namelijk wel lastig met zo’n lange steel. Natuurlijk kun je de kampvuur koekenpan ook voor allerlei andere dingen gebruiken; wat dacht je van een gebakken eitje bij het ontbijt?