In gesprek met: Camping de Salviac

9 maanden per jaar huisarts & projectcoördinator, 3 maanden per jaar campingeigenaar

Drie maanden per jaar verruilen Eva & Evert hun werk en woning in Nederland voor een leven als campingeigenaar in het mooie Frankrijk! Camping de Salviac ligt op de grens van de Dordogne en de Lot, aan de rand van een charmant Frans dorpje. De sfeer is gastvrij, gezellig en ongedwongen. Er is een knus restaurant met terras en er worden regelmatig gezellige activiteiten voor jong & oud georganiseerd. Benieuwd naar het verhaal achter de camping? Wij gingen in gesprek met Eva & Evert en kwamen alles te weten!

Hebben jullie altijd de droom gehad om ooit campingeigenaar te zijn?
“Evert zijn ouders hebben toen hij zelf 3 jaar was een stuk land in de Dordogne gekocht en daar een camping opgericht. De eerste jaren was deze zo klein dat ze na het seizoen nog naar Nederland gingen, maar na een paar jaar was het inmiddels zo gegroeid dat ze geëmigreerd zijn naar Frankrijk. Evert heeft van jongs af aan zijn ouders geholpen met het runnen van de camping en ook in zijn studententijd (toen woonde hij weer in Nederland) is hij elke zomer gaan helpen op de camping. Het is Evert dus met de paplepel ingegoten! Hij kon niet wachten om ooit zijn eigen camping te runnen en toen dit op ons pad kwam, was dit dan ook de uitgelezen kans. Voor Eva was dit anders, zij ging vroeger altijd wel kamperen en keek vol bewondering naar de campingeigenaren en het animatieteam, maar had nooit gedacht dat zij ooit zelf een camping zou beheren! Aangestoken door Evert’s enthousiasme, werd inmiddels ook haar droom werkelijkheid!”

Wat vinden jullie zelf het meest bijzonder aan Camping de Salviac?
“Het meest bijzondere aan Camping de Salviac vinden wij de sfeer. Het is een knusse familiecamping, waarbij voor veel kampeerders de ultieme balans heerst tussen rust & ruimte en gezelligheid mocht je dat willen opzoeken. Ons fijne terras is een unieke plek om te komen eten (pizzeria en table d’hôte) of te verzamelen voor een leuke activiteit (pubquiz, tennistoernooi, wijnproeverij, kids club). Wat ons uniek maakt is denk ik de persoonlijke benadering en gastvrijheid, wij denken heel graag met de kampeerders mee zodat ze optimaal van hun vakantie kunnen genieten.”

Gezellige avonden op het terras bij Camping de Salviac

Wat is het leukste aan campingeigenaar zijn?
“Het leukste vinden wij de afwisseling van en het contrast met ons werk in Nederland. Wij hebben in Nederland allebei een vrij serieuze, verantwoordelijke baan (Eva is huisarts, Evert werkt als projectcoördinator bij een welzijnsorganisatie). Het is heel fijn om na 9 maanden in Nederland gewerkt te hebben, de zomermaanden naar het zonnige Frankrijk te vertrekken en daar totaal iets anders te doen. Dit is overigens niet minder hard werken, maar toch zorgen het buitenleven, de sfeer en de vrolijke campinggasten ervoor dat het meer voelt (een beetje cliché dit) alsof we van onze passie ons werk hebben gemaakt! Het nieuwe plannen maken, praktisch bezig zijn, het snelle schakelen en het sociale contact zijn dingen in ons werk op de camping die ons beiden liggen en waar we veel voldoening uithalen.”

Wat is de mooiste herinnering aan vorig kampeerseizoen?
“De mooiste herinnering is toch wel het ontvangen van de eerste gasten. Dit was namelijk ons allereerste seizoen, waarbij we pas in maart hoorden dat we definitief de camping mochten overnemen en dus in juni, midden in alle corona perikelen, die kant op gingen. Het ontvangen van onze eerste gasten was bijzonder, het ging écht gebeuren. Het voelde nog steeds alsof we in een soort droom leefden, alsof we elk moment wakker geschud konden worden. Een andere mooie herinnering is ergens halverwege de zomervakantie, waarbij de camping op zijn drukst was. We liepen ‘s avonds een rondje over de camping en er heerste een ultieme vakantiesfeer: badmintonnende gezinnen, de rook van een bbq in de verte, iemand luierend in een hangmat. Dit gaf ons zo’n gelukzalig gevoel! Het is heerlijk om anderen zo’n fijne vakantie te kunnen bezorgen.”

Wat is de grootste uitdaging als campingeigenaar?
“De grootste uitdaging is het vinden van tijd voor momenten voor jezelf en met je gezin. Je bent de hele dag in de weer: ‘s ochtends vroeg voordat de kampeerders ontwaken sta je het brood te sorteren en ‘s avonds laat schrob je de wc’s nog even schoon zodat half slapende kampeerders tijdens hun nachtelijk toiletbezoek niet op een vieze wc gaan zitten. Overdag willen wij ook zichtbaar zijn op de camping, we willen graag gastvrij zijn en voor de kampeerders klaarstaan mocht er iets zijn of wanneer ze iets willen vragen. Hierdoor sta je de hele dag ‘aan’. Momenten van even ontspannen met je gezin zijn er niet vanzelf, die moet je echt inplannen en het beste is om ook even van de camping af te gaan zodat je ook echt niet gestoord wordt. Dit wordt weer een grote uitdaging dit seizoen!”

Wat zijn jullie dromen voor de toekomst van Camping de Salviac?
“We gebruiken de eerste jaren echt om te kijken hoe het bevalt, of we nog steeds zo enthousiast blijven zoals we nu zijn. Mocht dit zo zijn, dan zouden we in de toekomst de camping iets willen uitbreiden qua het aantal huuraccommodaties (bijvoorbeeld safaritenten of houten blokhutten). Wel willen we klein & knus blijven, dus niet veel plekken erbij of een ‘anonieme’ sfeer waarbij er teveel medewerkers op het terrein rondlopen. Wij willen er echt zijn voor onze gasten. Daarnaast zouden we graag, ook al is er al wel een zwembad, een natuurlijk zwemwatertje / waterspeelplaats willen creëren, zodat de kids lekker kunnen spetteren terwijl de ouders toekijken vanaf het terras. Om de camping heen loopt een klein beekje, dus wij denken dat dit goed te realiseren valt! Hopelijk kunnen we hier binnenkort mee aan de slag zodat dit in 2022 gerealiseerd is.”

Bell tenten bij Camping de Salviac in het zuidwesten van Frankrijk

Zin om deze zomer te kamperen op de camping van Eva en Evert? Kijk snel op de website van Camping de Salviac of er nog een plekje vrij is!