Nederland: 5x campings met privé sanitair

Je eigen douche & toilet op de camping

Nooit meer midden in de nacht met je kleuter over het kampeerterrein naar de toiletten, geen putjes met souvenirs van onbekende kampeerders en nimmer meer in de rij staan, behalve als je eigen puberdochter de douche gebruikt. Kamperen anno 2021 voor wie van wat extra luxe houdt, is kamperen met privé sanitair. Vaak in de vorm van een badkamer-huisje bij je eigen kampeerplek, soms met een privé badkamer in het sanitair gebouw. En je hoeft er geen concessies voor te doen bij het uitkiezen van een camping, er zijn ook steeds meer bijzondere, gemoedelijke en kindvriendelijke campings die deze service bieden.

Bijzondere campings met privé sanitair

Op Bijzondere Camping vind je onder meer strandcampings, boerderijcampings en natuurcampings waar je een kampeerplek kunt boeken met dat extra beetje privacy en gemak. En de kosten? Die vallen reuze mee. De meerprijs voor een kampeerplek met privé sanitair ligt meestal tussen de €10,- en €17,- per nacht. Het enige nadeel is dat als het sanitair niet netjes is, je daar geen onbekende de schuld van kunt geven. Een kampeerplek boeken met privé sanitair kan onder meer bij deze 5 bijzondere campings:

1. Het Goeie Leven in Brabant
Het Goeie Leven is landelijk gelegen in Meierijstad tussen Veghel en Schijndel. Een fijne gezinscamping met een mooi zwembad en gezellig restaurant waar je heerlijk kunt eten. Er zijn verschillende veldjes met ruime plekken, op het ene veld zit je wat verder van je buren dan op het andere. Vuur maken is toegestaan en dat is voor velen onder ons echt een pre. Prettig en fijn contact met supervriendelijke eigenaren, ze maken er een feest van!

2. Strand49 aan de kust
Strand49 is een heerlijke camping & glamping in Sint Maartenszee. Met de huurfietsen ben je zo op het strand. Je hebt de keuze uit verschillende huisjes, glamping accommodaties en kampeerplekken voor tenten/caravans. De camping ligt mooi beschut en wordt ‘s avonds afgesloten. De camping is rustig, comfortabel en netjes. Kinderen mee? Voor hen zijn er verschillende speelplekken op het kampeerterrein.

Een wit (privé) sanitair huisje dat hoort bij een kampeerplek.

3. Camping de Wachtsluis in Zeeland
Camping de Wachtsluis is een ruim opgezette, perfect verzorgde camping in Zeeuws Vlaanderen. Kinderen hebben volop de ruimte om te spelen, ook zijn er skelters en een trampoline. Bijzonder: uitgebreide bibliotheek, theehuis met smoothies en koffiespecialiteiten, luxe sanitair en hele ruime plaatsen. Een bijzondere camping in een bijzondere omgeving!

Een schaap op de dijk en caravans in het gras

4. Boerderij Halfweg op Terschelling
Boerderij Halfweg is een kleine boerderijcamping centraal gelegen op het eiland Terschelling. Vanuit je tent kijk je uit over de weilanden tot aan de Waddenzeedijk toe. Geniet van de vogels, rust en ruimte. Ook voor kinderen is het er geweldig: met leeftijdsgenootjes spelen, springen op de trampoline, meekijken bij het schapen melken, over de boerderij struinen… De relaxte en behulpzame boer & boerin geven je graag een rondleiding over het bedrijf en verkopen lekkere kaas uit eigen makerij.

Kamperen bij Boerderij Halfweg Terschelling

5. De Lemeler Esch in Overijssel
De Lemeler Esch is een prachtige natuurcamping met een heerlijk speelbos, een speeltuin, verwarmde zwembaden voor elke leeftijd en een fantastische ligging in het Vechtdal bij Ommen. Voor kinderen is er heel veel te ontdekken en op alle veldjes zijn speeltoestellen te vinden. In de omgeving kun je heerlijk wandelen, fietsen en kanoën. MTB-route Lemelerberg en diverse wandel- en fietsroutes lopen langs de camping.

Tip: wees op tijd met boeken anders wordt het toch weer een vakantie met de lusten en lasten van gezamenlijk sanitair. Ben je toch nét te laat en is jouw favoriet volgeboekt? In ons overzicht campings met privé sanitair vind je alle kampeerplekken & glamping accommodaties met eigen sanitair.


Dit artikel is geschreven door Bernadette Kuijpers van Camping Lazy:

‘Liefde voor alles wat leeft’ vat wel een beetje samen wat belangrijk voor Bernadette is. Na tien bijzondere jaren in Afrika heeft ze wat echt belangrijk was in een oude Landcruiser gepakt. Haar man, de twee honden, extra diesel en water en een eenvoudige kampeeruitrusting. Na een spannende reis dwars door de Sahara belandde ze in 2008 in Slowakije. Hier runt ze een kleine boerderij met een heerlijke camping. Lammetjes in het vroege voorjaar en elke zomer weer omringd door lieve grote en kleine mensen, dat is haar leven!