Indoor campings in Duitsland en België

Met slecht weer kamperen blijft een uitdaging. Wij tippen je drie originele indoor campings in Duitsland en België. Kamperen, bij onze buren, maar dan binnen in een industrieel pand!

binnen Kamperen in een retro caravan

Na een aantal dagen van regen, heeft de gemiddelde mooi-weer-kampeerder er wel de balen van. Kamperen met slecht weer blijft een uitdaging, ook voor een doorgewinterde kampeerder. Maar behalve comfortabele accommodaties op campings zijn er ook indoor campings met hele toffe caravans. Kamperen maar dan binnen; slecht weer probleem opgelost! Wij tippen je drie bijzondere indoor campings, in buurlanden Duitsland én België. Leuk i.c.m. een citytrip!

Een overzicht van boven van een hal met daarin ruim 20 gepimpte caravans opgesteld.

BaseCamp Young Hostel Bonn
Zelf vinden ze het de coolste plek ter wereld. Terecht? Oordeel zelf. Wij vinden BaseCamp Young Hostel Bonn in ieder geval origineel en inspirerend! In een voormalige opslaghal staan 16 geweldige vintage caravans, twee Airstreams, volkswagenbusjes en nog een aantal andere bijzondere kampeermiddelen. Voor de hal staan een aantal foodtrucks en er zijn diverse barbecues beschikbaar. Je kunt je dus lekker laten verwennen, maar je kunt er ook voor kiezen de kleine keuken met koelkast, magnetron, waterkoker, gootsteen en leidingwater gratis te gebruiken. Ook wanneer je niet hier logeert is het een rondje struinen waard, je doet er hoe dan ook inspiratie op voor een eigen kampeermiddel.

Twee caravans in een hal met een zitje voor de deur

Hüttenpalast in Berlijn
Verlang je naar de zomer? Zelfs midden in de winter is Hüttenpalast in staat je een zonnig gevoel te bezorgen. In een voormalige stofzuigerfabriek kun je overnachten in een van de oude, gepimpte caravans of houten hutjes. Weer of geen weer, hier kun je op je slippers met je tandenborstel in de hand naar de douchegelegenheid wandelen. Buiten je slaapverblijf, hangt de schommel en de hangmat op je te wachten. Voel je de rust al over je heen vallen? En o ja… heel vervelend… dit unieke kampeerterrein ligt in het altijd bruisende Berlijn!

Drie opgeknapte kleurige caravans in een hal

Treck Hostel in Gent
De Belgische stad Gent is een geweldige plek rijker. Treck Hostel is er naast indoor camping & glamping ook voor een lekker ontbijtje in de Treckhaak of een ontspannende yogales bij Charlotte. Er heerst hier de gezellige sfeer van kamperen maar dan zonder regen en kou, dat is toch heerlijk?! Deze unieke locatie was vroeger een steenbakkerij waar vuurvaste materialen werden geproduceerd. Vandaag de dag vind je hier een geweldige verzameling van gepimpte caravans. Retro, zen of Hawai… Welk thema lijkt jou het leukst? Alle caravans zijn comfortabel ingericht met lekkere bedden en donzige dekens. Voor wie liever iets meer back to basic gaat is het ook mogelijk om je eigen tentje op te zetten. 

Een caravan met groen druk motief en een leren bankstel voor de deur.

Dus. Van plan om binnenkort op stedentrip te gaan? Overweeg dan zeker deze bijzondere binnen campings!

Fotocredits Basecamp: Basecamp Young Hostel Bonn & Andreas Klaus, foto’s Hüttenpalast: Jan Brockhaus – www.janbrockhaus.de