Tip: kampeervakantie in de herfst

Kamperen in de herfst: wandelen, fietsen, kampvuur, kastanjes verzamelen…De mooiste campings voor de herfstvakantie. Geniet van het najaar!

Kamperen in de herfst is een verborgen schat: het is een fantastische ervaring, maar toch hoor je er weinig over. Stel het je maar eens voor: ’s ochtends wandelen op een door bladeren bedekt bospad, genieten van een warme kop thee met een goed boek, kastanjes verzamelen en genieten van de natuur. Omdat we jouw kampeervakantie perfect willen maken, hebben we hier de mooiste campings om in de herfst te bezoeken. 

Hoor je dat? Het bos roept!

Bij kampeerterrein Het bos roept! ga je helemaal op in de natuur. Tussen de hoge bomen zie je egels, vossen, konijnen, uilen en nog veel meer! Dit is de ideale plek om in de herfststemming te komen. Met zowel een tent, caravan of camper kan je bij deze camping in Noord-Holland op de mooiste plekken terecht. Er is zelfs een steiger voor boten en een shelter voor fietsen. Kom lekker van de buitenlucht genieten! 

Tussen de bomen spelen op de camping

Actieve herfstvakantie bij camping Morgenrood

Vraag je je af of er wel genoeg te doen is in de natuur als het weer wat kouder wordt? Geen nood, camping Morgenrood weet raad. Aan de rand van natuurgebied De Kampina vind je dit natuurkampeerterrein. Vanuit dit toevluchtsoord in het bos kan je fietsen en urenlang wandelen. Ook is er een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Op 75 staplekken kan je hier genieten van het groen (of moet ik zeggen oranje?) Je zal je zeker niet vervelen en de kinderen al helemaal niet! 

Een kleurrijk paradijs bij Landgoed Börkerheide

Wanneer je op Landgoed Börkerheide gaat verblijven kan je al weten dat jij straks de beste vakantieverhalen hebt om te vertellen. Dat kan eigenlijk niet anders op zo’n mooie camping! Je merkt het al als je aan komt rijden: de kleurrijke heide die je al in de auto ruikt en het glinsterend ven in het midden van de camping zijn adembenemend. Kinderen die van ontdekken houden zullen ook weg zijn van deze camping. Er is genoeg kans om boomhutten te maken, nieuwe vriendjes te ontmoeten en te vissen met een zelfgemaakte hengel. Verder kan je bij het kampvuur zitten om op te warmen op koude herfstdagen en samen smullen aan de picknicktafel. Misschien wil je wel niet meer naar huis!

Een schaapskudde in een bloeiend heideveld

Camping & glamping bij de Lemeler Esch

Ben je niet zo’n fan het klassieke kamperen? Neem dan eens een kijkje bij camping De Lemeler Esch. Daar vind je mogelijkheden voor zowel camping als glamping. Zelfs privé sanitair is een optie! In het schitterende Vechtdal is er voor elk wat wils. Laat de kinderen hun eigen avonturen beleven bij de speelvijver of in het bos terwijl jij geniet van een moment voor jezelf tijdens een stevige wandeling tussen de felgekleurde vallende blaadjes.

Bij ‘d Olde Kamp logeren in een plaggenhut

Misschien ben jij voor jouw kampeervakantie op zoek naar een unieke accommodatie en heeft nog niks je geraakt. Dan is camping ‘d Olde Kamp er voor jou! Hier kan je verblijven in een plaggenhut. Nee, niet zo’n vochtige, muffe, donkere plek! De hutjes op ‘d Olde Kamp zijn warm, knus en gezellig dankzij het harde werk van de campingeigenaren. Geniet van de klassieke charmes van onder andere een bedstee in combinatie met vloerverwarming en je eigen sanitair. Verstop je binnen voor de regen met een warm drankje, vertel elkaar spannende verhalen en ga buiten op ontdekkingstocht en naar de geitjes, als het weer droog is.

Tips voor kamperen in het najaar

Twijfel je nog of je een kampeervakantie in deze tijd van het jaar wel ziet zitten? Met onze tips voor kamperen in de herfst wordt het zeker weten leuk.