Vier het buitenleven met het Kampvuurfestival

In september is het Kampvuurfestival, op natuurkampeerterrein de Dabbert in Dronten. Een weekend vol muziek, kampvuurverhalen, lekker eten, yoga.

Ontdek het Kampvuurfestival

Ongekend, zo’n warme en droge Nederlandse zomer! Wij hebben er dan ook volop van genoten maar er is één ding dat we ontzettend gemist hebben tijdens onze kampeervakantie. KAMPVUUR! Volstrekt begrijpelijk maar het wordt wel tijd voor een dikke inhaalslag, vind je niet? En of dat kan in! In september organiseert De Groene Koepel, gast in de natuur het Kampvuurfestival. Een intiem muziekevenement bedoeld om het buitenleven te vieren!

Muziek, workshops & yoga
Er is goed over nagedacht, want wát hoort nu echt bij een kampvuurtje? Naast optredens van maar liefst vijftien kampvuurmuzikanten kunnen bezoekers hun eigen muzikale talent ontdekken tijdens de workshops ukelele, ontspannen tijdens de yogasessies, luisteren naar een spannend kampvuurverhaal of neerploffen in een strandstoel en met een zomers drankje genieten van de mooie omgeving. Voor kinderen is er een Kinderplein ingericht. Na het programma  kan er gekampeerd worden. 

Food & Drinks
Ook voor de innerlijke mens wordt goed gezorgd! Er zijn heerlijke hapjes en drankjes, zoals de bijzondere biertjes van Bird Brewery. Waar mogelijk zijn de producten biologisch en er zijn voldoende vegetarische opties. Goed om te weten, er kan alleen met contant geld betaald worden.

Broodjes bakken aan een stokje boven het kampvuur.

Eerdere locatie: Kampeerterrein De Abbert
Voor de eerste editie werd een mooie plek uitgekozen; De Abbert, een prachtig kampeerterrein in Dronten, in het midden van het land. De Abbert is een écht GroepsNatuurkampeerterrein en bestaat uit diverse kampeervelden die hier speciaal voor zijn ingericht. Zo heeft ieder veld een eigen kampvuurplaats, eigen sanitair en een eigen groepsaccommodatie. De Abbert is één van de zestien GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland.

Stichting De Groene Koepel
Initiatiefnemer van het evenement is Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. In de huidige, sterk veranderende recreatiemarkt zet De Groene Koepel zich in voor de ‘groene verblijfsaccommodaties’. Onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn binnen De Groene Koepel vertegenwoordigd: de Natuurkampeerterreinen, de GroepsNatuurkampeerterreinen, de Trekkershutten en het DGK Lab, innovatie in recreatie.

Wil je weten of er waar een volgend Kampvuurfestival wordt georganiseerd, kijk dan op de website van Stichting De Groene Koepel.