3 keer bijzonder kamperen in een Mongoolse Yurt

Speciaal voor jou drie yurts waar je deze herfst terecht kan.

3x kamperen in een yurt

Je gaat op vakantie en je neemt mee: je regenlaarzen, een warme jas, een paar leuke gezelschapsspellen, een lekker boek en vergeet vooral niet je lucifers! Ook in de herfstvakantie is tentkamperen een goed idee, maar dan wel in een geïsoleerde yurt met een houtkacheltje. Overdag lekker buiten genieten van prachtige herfstkleuren tijdens een boswandeling of uitwaaien aan het strand en dan ‘s avonds knus en warm in een bijzondere tent. Om te slapen in een yurt hoef je niet helemaal naar Mongolië af te reizen, in Gelderland, Overijssel en Zeeland kan je mooie exemplaren huren voor een weekeinde of week. Een geweldig idee als je met zijn tweeën er nog even op uit wil vóór de winter of eens iets heel anders zoekt voor met de kinderen in de herfstvakantie.   Speciaal voor jou hebben wij drie yurts uitgezocht waar je deze herfst nog terecht kan.

Een witte yurt met oranje deuren en een kachelpijp

1. De Kermisrose
Op de boerenrustcamping Kermisrose in Zeeland kun je een yurt huren met plaats voor wel zes personen. Koken doe je er op de houtkachel die ook de tent van heerlijke warmte voorziet. De vier yurts van deze landelijke camping hebben allen hun eigen veldje en eigen sanitair. Overdag geniet je hier van het Zeeuwse strand en de leuke vissersdorpjes. Voor je kinderen is er op de minicamping een speelveld en zijn er aaibare konijnen, varkentjes en pony’s. De kippen van de boerderij zorgen voor de verse eitjes bij je ontbijt. Ook aan een vuurkorf, BBQ en spelletjes is gedacht. Hier vind je alles voor een onvergetelijke herfstvakantie met het hele gezin.

Het kleurrijke interieur van een Mongoolse ger, met bank, bontje

2. Ecostay de Wildernis
Net buiten Deventer en op een steenworp van de IJssel staat de 5-persoons yurt van Ecostay de Wildernis. Met de houtkachel in het midden en de houten vloer is het er altijd lekker warm en behaaglijk, ook op regenachtige en koude dagen. Je kunt koken op een tweepits gasstel en er zijn pannen, borden, bestek en andere keukenspullen aanwezig. Ook staat er een klein koelkastje en is er een stroompunt in de tent. Direct bij de yurt is een waterkraan en een eigen kampvuurplek met houten banken, buitentafel en hangmat. Goed verzorgde douches, wc’s en een afwasplek zijn vlakbij.

De handgeschilderde deur van de Mongoolse yurt.

3. Camping de la Semois – Belgische Ardennen
Camping de la Semois ligt in het zuiden van de Belgische Ardennen, mooi gelegen aan het riviertje de Semois. Prachtig om de Ardennen in de herfst te voet of per mountainbike te verkennen! Je hebt keuze uit heel veel verschillende originele accommodaties maar de volledig ingerichte yurts zijn dankzij de houtkachels heerlijk comfortabel in de herfst. Zelfs in winter! De Oranje yurt en de Blauwe yurt zijn geschikt voor 4 personen en de Grote yurt is, met een doorsnee van maar liefst 9 meter, voor 6 personen ingericht. 

De binnenkant van een Mongoolse yurt, met felblauw geschilderd houtwerk.

Wist je dat…
bij  Natuurkampeerterrrein de Duiventoren een Mongoolse yurt is ingericht als gemeenschappelijke ruimte? Zie header foto, heerlijk bij de kachel als het wat minder weer is!

De houten constructie van een ger, van binnen uit.

Deze tips zijn geschreven door Bernadette Kuijpers van Camping Lazy:

‘Liefde voor alles wat leeft’ vat wel een beetje samen wat belangrijk voor Bernadette is. Na tien bijzondere jaren in Afrika heeft ze wat echt belangrijk was in een oude Landcruiser gepakt. Haar man, de twee honden, extra diesel en water en een eenvoudige kampeeruitrusting. Na een spannende reis dwars door de Sahara belandde ze in 2008 in Slowakije. Hier runt ze een kleine boerderij met een heerlijke camping. Lammetjes in het vroege voorjaar en elke zomer weer omringd door lieve grote en kleine mensen, dat is haar leven!