Op pad met het pocket Paddenstoelenboek

Paddenstoelen spotten

De herfst is mooi, bijzonder en fascinerend. De bomen kleuren oranje en de paden verdwijnen onder een bed van bladeren. Het is dé tijd van het jaar om kastanjes te zoeken, eikels te rapen en om paddenstoelen te spotten, want die schieten massaal uit de grond. Ben jij ook altijd zo onder de indruk van alle verschillende kleuren en vormen? Dan heb ik een leuke tip voor je: het pocket Paddenstoelenboek. Een lekker klein formaatje, die je makkelijk meeneemt tijdens een herfstwandeling in het bos.

De mooiste paddenstoelen

Het pocket Paddenstoelenboek bevat een overzicht van de mooiste paddenstoelen die in Nederland te vinden zijn, sommige met een foto maar de meeste met een illustratie. Over het algemeen hou ik meer van foto’s, maar in dit geval komt het gebruik van geïllustreerd beeldmateriaal goed tot zijn recht. Zo laat het boek nog iets aan de verbeelding over en weet je pas écht hoe een paddenstoel eruitziet als je ‘m hebt gevonden. Elke paddenstoel heeft een korte omschrijving en tussendoor staan nog wat leuke tips en weetjes, bijvoorbeeld hoe je een paddenstoel tekent. Een prima hoeveelheid tekst; lang genoeg om interessant te zijn en kort genoeg om direct tijdens het wandelen te lezen. 

Het enige wat ik mis bij het boek, is een register of inhoudsopgave. Als je nu een specifieke paddenstoel zoek waarvan je de naam al weet, moet je het hele boekje doorbladeren. 

Houd bij wat je hebt ontdekt

Wat deze paddenstoelengids extra leuk maakt, is de ruimte om dingen op te schrijven. Waar heb je de paddenstoel gezien, wanneer was dit en viel je verder nog iets op… Wist je dat de meeste paddenstoelen elk jaar terugkeren? Als je dit jaar noteert wat je hebt gevonden en het boekje volgend jaar weer meeneemt, kun je mooi zien welke paddenstoelen weer terug zijn. Tip: neem een spiegeltje mee om onder de hoed van een paddenstoel te kijken.

binnenkant pocket paddenstoelenboek

Ook leuk: Insectenboek en Vogelboek

Heb je de smaak te pakken en wil je blijven ontdekken? Eerder verschenen bij uitgeverij Snor al het Pocket Insectenboek en het pocket Vogelboek, net als het Paddenstoelenboek zijn deze geschreven door Gerard Janssen. Een aanrader voor de echte natuurliefhebber!


Praktische informatie:

Titel: Pocket Paddenstoelenboek
Auteur: Gerard Janssen
Illustraties: Maartje van den Noort
Uitgever: Snor
Prijs: € 14,99

Heb je zin om te ontdekken welke paddenstoelen er bij jou in de buurt te vinden zijn? Bestel hier jouw exemplaar van het Pocket Paddenstoelenboek.